Ομήρου: Ο τόπος χρειάζεται αλλαγές και μεταρρυθμίσεις


Διαβάστε επίσης, Υπουργός Εργασίας: “H Κύπρος πάνω απ’ όλα” και “Χ. Γεωργιάδης: Απαράδεκτες οι μέθοδοι εκφοβισμού και αστυνομοκρατίας”.


Σε επαρχιακή προεκλογική συγκέντρωση στην Πέγεια στην οποία μίλησε ο υποψήφιος πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας.

“Ο τόπος μας χρειάζεται μια καινούργια αρχή. Οι πολίτες, χρειάζονται προσδοκία και ελπίδα. Η κοινωνία απαιτεί μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, στη διαχείριση του Κυπριακού, στην οικονομία, στο πολιτικό σύστημα”, είπε ο κ. Ομήρου, προσθέτοντας ότι “όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν πράξη από εκείνους που μας οδήγησαν στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα”.

“Δεν μπορούν να προχωρήσουν με συναλλαγές που στοχεύουν στο διαμοιρασμό της εξουσίας. Δεν μπορούν να εφαρμοστούν με συμβιβασμούς και εκπτώσεις από τις αρχές στις οποίες πιστεύουμε”, συνέχισε. 

Όπως είπε, στην ΕΔΕΚ, “με την απόφαση μας να στηρίξουμε την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα, υπηρετούμε με συνέπεια δρόμους ανατροπής. Με διεκδίκηση στο Κυπριακό, για λύση που θα τερματίζει την κατοχή, θα απομακρύνει τους εποίκους, θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες του λαού μας και θα στηρίζεται στις αρχές του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, με απόσυρση των απαράδεκτων υποχωρήσεων των τελευταίων χρόνων. Με κοινωνικά προσανατολισμένη και αποτελεσματική διαχείριση της οικονομίας, μέσω της εκμετάλλευσης του Φυσικού μας αερίου, ώστε να περάσουμε το ταχύτερο δυνατό στην ανάπτυξη, με κοινωνική συνοχή”.

Πηγή ΚΥΠΕ