Ορφανίδης: Κάνει λόγο για “Απροκάλυπτα ψεύδη”


Διαβάστε επίσης, “Γιούνκερ: Καμία απόφαση για την Κύπρο στο Eurogroup Ιανουαρίου” και «Το ρωσικό μαύρο χρήμα, θέτει Κύπρο εκτός ευρωζώνης».


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Σκορδής, Παπαπέτρου και Σία, που εκδόθηκε κατόπιν εξουσιοδότησης του κ. Ορφανίδη, στις 8 Ιανουαρίου ο κ. Ορφανίδης δεν βρισκόταν στην Κύπρο αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου εργάζεται.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως είναι άξιον απορίας γιατί η Κεντρική Τράπεζα επέλεξε (κατά τη «Χαραυγή») να στείλει επιδότηση στο σπίτι του κ. Ορφανίδη για να επιδώσει επιστολή τη στιγμή που γνωρίζει ότι ο κ. Ορφανίδης βρίσκεται στις ΗΠΑ και ότι εκπροσωπείται από δικηγόρους των οποίων το γραφείο βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από την Κεντρική Τράπεζα. «Είναι λυπηρό ότι νέος στόχος φαίνεται να είναι πλέον και η παρενόχληση μελών της οικογένειας του κ. Ορφανίδη», προστίθεται.

Όσον αφορά τις αναφορές στο δημοσίευμα περί δήθεν απόκρυψης από τον κ. Ορφανίδη πληροφοριών και στοιχείων που αφορούν την Κεντρική Τράπεζα, σημειώνεται πως οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών, τους οποίους χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας αφαιρέθηκαν μετά από συμφωνία με τα αρμόδια στελέχη του Τμήματος Πληροφορικής της Κεντρικής Τράπεζας για το λόγο ότι αυτοί περιείχαν προσωπική αλληλογραφία του κ. Ορφανίδη η οποία δεν αφορά καθ’ οιονδήποτε τρόπο την Κεντρική Τράπεζα και η οποία, όπως οι λειτουργοί του Τμήματος Πληροφορικής της Κεντρικής Τράπεζας εξήγησαν στον ίδιο πριν την αποχώρησή του από την Κεντρική Τράπεζα, δεν μπορούσε με κανένα τρόπο να διαγραφεί.

Ακόμη σημειώνεται ότι το απόρρητο της προσωπικής αλληλογραφίας του κ. Ορφανίδη κατοχυρώνεται, μεταξύ άλλων, από το Άρθρο 17 του Συντάγματος.

Τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο σχετικό δημοσίευμα είναι ανάξια σχολιασμού, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία επίσης αναφέρεται πως όλα τα δικαιώματα του κ. Ορφανίδη επιφυλάσσονται.

Πηγή ΚΥΠΕ