Οζγκιουρκιούν: Ανησυχία για αμυντική συμφωνία Κύπρου – Λιβάνου


Διαβάστε επίσης, “Έρογλου: Η τουρκική πλευρά έχει βούληση για λύση” και “Ο Σερντάρ Ντενκτάς συνέδεσε ποδόσφαιρο και συνομιλίες”.


Σε γραπτή του δήλωση, ο Οζγκιουρκιούν ανέφερε ότι οι προσπάθειες της ε/κ πλευράς στον στρατιωτικό και αμυντικό τομέα, δείχνουν έλλειψη βούλησης για εξεύρεση συνολικής λύσης στο Κυπριακό και πρόσθεσε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες που αποτελούν, κατά την έκφρασή του, απειλή για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή είναι ανησυχητικές.

Υποστηρίζοντας  ότι οι διεθνείς συμφωνίες που γίνονται από τις δύο πλευρές πριν από τη λύση προβλέπεται να είναι αμοιβαία αποδεχτές, ο κ. Οζγκιουρκιούν ανέφερε ότι κάτι τέτοιο ισχύει και για τις στρατιωτικές συμφωνίες και σε αντίθετη περίπτωση δεν θα είναι έγκυρες.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η ε/κ πλευρά δεν έχει το δικαίωμα και την εξουσία να αποφασίζει ή να έχει όλο τον φυσικό πλούτο της Κύπρου και ότι οι συμφωνίες που υπογράφηκαν από την ε/κ πλευρά ως Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι έγκυρες επειδή δεν αντιπροσωπεύουν τους Τ/κ.

Καλώντας την ε/κ πλευρά να σταματήσει τις «προκλήσεις», είπε ότι η τ/κ πλευρά είναι αποφασισμένη να συμβάλει σε «δίκαιη λύση» με καλή θέληση.

Πηγή ΚΥΠΕ