Π. Αντωνιάδου: Επαναδιαπραγμάτευση καλύτερου μνημονίου


Διαβάστε επίσης, “Επιβεβαίωση 24Η-Αναστασιάδης: Μίλησε για το δάνειο και στους Lions” και “ΔΗΣΥ: Το ΑΚΕΛ να ανοίξει λεξικό στις λέξεις σοβαρότητα και αξιοπιστία”.


H οποία έκανε λόγο για κακοδιαχείριση και έλλειψη διορατικότητας από τους κυβερνώντες.

Μιλώντας στα ΜΜΕ, στο περιθώριο συνάντησης της με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, η κ. Αντωνιάδου είπε πως, μπορεί να έχουμε ανάγκη το μνημόνιο, “αλλά το συγκεκριμένο μνημόνιο, το οποίο έχει συμφωνηθεί από την Κυβέρνηση και την Τρόικα, με τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, εκτιμούμε ότι είναι καταστροφικό γιατί, εκτός από το γεγονός ότι πνίγει την ανάπτυξη, φορτώνει όλο το βάρος αποπληρωμής του δανείου στους ώμους των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των καταναλωτών, μέσω των αυξημένων φορολογιών, μέσω των ιδιωτικοποιήσεων”.

“Εμείς εκτιμούμε ότι υπάρχει τρόπος, μέσω της έγκαιρης ανάπτυξης και εξόρυξης των κοιτασμάτων από το τεμάχιο 12 και υπό τον αυστηρό εποπτικό έλεγχο της ΕΕ, διότι έχουμε αποδείξει ότι στη διαχείριση δεν τα πάμε πολύ καλά, να προχωρήσουμε για να δημιουργήσουμε νέα εισοδήματα, που θα πείσουν την Τρόικα να χαλαρώσει τις απαιτήσεις της, όσον αφορά τα βάρη που επιβάλλονται στον απλό πολίτη”, συμπλήρωσε.

Η κακοδιαχείριση και η έλλειψη διορατικότητας, συνέχισε, έχει επιφέρει προβλήματα στην οικονομία και “όταν οι ΕΔΗ προειδοποιούσαμε εδώ και τρία χρόνια για τη μεγάλη έκθεση των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική οικονομία, η αντιπολίτευση χλεύαζε και η Κυβέρνηση δεν ήθελε να αξιοποιήσει τις προειδοποιήσεις μας”.

Πρόσθεσε δε πως “κακή είναι η διαχείριση, κακές είναι και οι αποφάσεις της Βουλής , γι αυτό άλλωστε κατεβαίνουμε αυτόνομα για να προσφέρουμε μια προοπτική πραγματικής οικονομικής ανάπτυξης και εξόδου από τα αδιέξοδα, μέσω των συγκεκριμένων εισηγήσεων που έχουμε και στη βάση βέβαια της επαρκούς ακαδημαϊκής μας εκπαίδευσης, της επαγγελματικής μας προσφοράς και του έντιμου πολιτικού μας βίου”.

Η κ. Αντωνιάδου είχε επίσης συνάντηση, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, με το Δήμαρχο Ανδρέα Χρίστου, όπου συζητήθηκαν τα έργα και οι προοπτικές ανάπτυξης στην πόλη, ενώ ακολούθησε συνάντηση της με τον Πρόεδρο και το Γενικό Διευθυντή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού .

Πηγή ΚΥΠΕ