Πάφος: To 70% των Eλληνοποντίων είναι άνεργοι


Διαβάστε επίσης, “Συλλήψεις σε Λεμεσό και Λάρνακα για ναρκωτικά” και “Εφημερίδες: Ουρές στα πρατήρια καυσίμων”. 


Ο κ. Τσαχίδης είπε ότι οι περισσότεροι εκ των ανέργων είναι άτομα που εργάζονταν στην ξενοδοχειακή και οικοδομική βιομηχανία.

Εμφανίστηκε ωστόσο ικανοποιημένος από την αύξηση Ρώσων επισκεπτών που έχει παρατηρηθεί τα δύο τελευταία χρόνια στην Πάφο, με αποτέλεσμα να υπάρξει ζήτηση των ομογενών για εργασία στις επιχειρήσεις του τουρισμού, έστω και σε εποχιακή βάση, αφού οι περισσότεροι γνωρίζουν τη ρωσική γλώσσα.

Ο κ. Τσαχίδης είπε πως θα υπάρξει και συνέχεια τη στιγμή που νέο κύμα τουριστών από τη Ρωσία αναμένεται τη θερινή περίοδο, και ευχήθηκε όπως οι δεσμεύσεις των τοπικών παραγόντων ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια θα υλοποιηθούν προκειμένου να σταματήσει το κύμα φυγής, κυρίως από την Πάφο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Τσαχίδης ανέφερε πως το μαζικό κύμα φυγής των προηγούμενων χρόνων έχει στοιχήσει στην οικονομία της Πάφου, και εξέφρασε τη λύπη του που κάποιοι εκ των εργοδοτών προχωρούν σε απολύσεις των ομογενών και στη θέση τους προσλαμβάνουν κοινοτικούς, κυρίως στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Ο κ. Τσαχίδης πρόσθεσε πως «ομογενείς που έχουν αγοράσει κατοικίες και έχουν τα παιδιά τους στα σχολεία της Πάφου, αλλά και έχουν χρέη στις τράπεζες, είναι δύσκολο να εγκαταλείψουν την Κύπρο».

Είπε, επίσης, πως οι ομογενείς, σε αντίθεση με τους περισσότερους κοινοτικούς, ό,τι κερδίζουν από την εργασία τους στην Κύπρο το ξοδεύουν εγχώρια.

Πηγή ΚΥΠΕ