Πάνω από 400 εκατ. δολάρια η ανέλκυση του Concordia (vid)

Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.


Διαβάστε επίσης και δείτε videos για την απόπειρα αυτοκτονίας Ινδής μετά το βιασμό της και πως σαρώνουν στην Αυστραλία οι πυρκαγιές.


“Το πρόγραμμα προβλέπει την οριστική ανέλκυση του πλοίου τον Σεπτέμβριο”, διευκρίνισε ο Φράνκο Γκαμπριέλι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Τζίλιο, όπου αύριο (13/01) θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση για τους 32 νεκρούς της ναυτικής τραγωδίας.

Πρόκειται για μια “άνευ προηγουμένου” επιχείρηση, η οποία θα λάβει υπόψητις συνέπειες για το περιβάλλον και τους κατοίκους”, σημείωσε ο Γκαμπριέλι, την ώρα που οι επιχειρήσεις για την ανέλκυση του πλοίου έχουν αναβληθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις για την ανέλκυση του πλοίου έχουν αναβληθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα. Οι αρχές είχαν δηλώσει στο παρελθόν ότι η επιχείρηση αυτή θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί πριν από την αρχή της θερινής τουριστικής περιόδου. Ωστόσο, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η τελική προθεσμία μετατέθηκε για τον Σεπτέμβριο.

Εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρεία Costa Crociere δήλωσαν παράλληλα σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Τζίλιο ότι η επιχείρηση ανέλκυσης του ναυαγίου θα στοιχίσει 400 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 100 εκατομμύρια περισσότερα από αυτό που είχε υπολογιστεί προηγουμένως.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.