Παπαδόπουλος: “Σιγή ιχθύος Δημητριάδη για τις βολές Ορφανίδη”

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος, θέτοντας σειρά ερωτημάτων για τη σιγή, όπως αναφέρει, του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη σε σχέση με τις συγκεκριμένες καταγγελίες.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι μέχρι σήμερα ο νυν Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας «τηρεί σιγή ιχθύος» σε σχέση με αυτό το αίτημα της Βουλής να ξεκαθαρίσει κατά πόσο οι καταγγελίες του κ. Ορφανίδη αποτελούν αντικείμενο της έρευνας της Alvarez & Marsal και αν όχι να εξηγήσει γιατί.  

«Για ποιο λόγο δεν περιλαμβάνονται οι καταγγελίες του κ. Ορφανίδη στην έρευνα της Alvarez & Marsal; Μήπως προσπαθεί να προστατεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Δημητριάδης και γι’ αυτό το λόγο δεν διερευνά αυτές τις καταγγελίες; Μήπως το εύρος και ο στόχος των ερευνών της Κεντρικής Τράπεζας περιορίζονται στον Αθανάσιο Ορφανίδη; Μήπως δεν απασχολεί το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας η διαφύλαξη της ανεξαρτησίας του θεσμού που εκπροσωπεί, αλλά αντίθετα, εξυπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες;» διερωτάται ο κ. Παπαδόπουλος.

Σε κάθε περίπτωση, συμπληρώνει, οι καταγγελίες θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο της έρευνας που θα διεξαγάγει η Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν το κράτος στη χρεοκοπία και εάν ευσταθούν κλονίζουν συθέμελα το θεσμικό ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας και τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ