Παπανδρέου: Από “άνθρωπος της χρονιάς” έγινε “χρεοκοπημένος”

 


Διαβάστε επίσης, “Ελλάδα: Γαμπρός καταγγέλλει τον πεθερό του επειδή δεν του έγραψε σπίτι” και “Η κατάρα των Ιμίων χτύπησε και τον τελευταίο Τούρκο κομάντο”.


“Άνθρωπο της χρονιάς” για το 2011, είχε ανακηρύξει πέρυσι τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, το αυστριακό εβδομαδιαίο πολιτικό περιοδικό “Προφίλ”.

Ένα χρόνο αργότερα, στο σημερινό του τεύχος και σε δημοσίευμα με τίτλο “Απόψεις ενός χρεοκοπημένου”, αναφέρεται στο γεγονός πως ο ίδιος είναι περιζήτητος για διαλέξεις σε πανεπιστήμια.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει συγκεντρώσει στο βιογραφικό του προσόντα που λίγοι διαθέτουν: ως πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 2009-2011 ήταν ένας από αυτούς που “συνδιαμόρφωσαν” τη χρεοκοπία της χώρας, ενώ κατά την άποψη ορισμένων, ήταν ένας από εκείνους που την προκάλεσαν.

Κατά τη διαδικασία διάσωσης της χώρας κατάφερε να εκνευρίσει σχεδόν όλους τους αρχηγούς κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο τέλος, κατά την αποχώρησή του, να συμπαρασύρει, όπως αναφέρει, και το ΠΑΣΟΚ στην άβυσσο.

Σύμφωνα με το περιοδικό, επί δύο χρόνια, ο γόνος της “ξοφλημένης” πλέον πολιτικά δυναστείας, βρισκόταν στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής, έστω και αν κατάφερε να κερδίσει μόνον λίγους φίλους.

Συνέλεξε όμως εμπειρίες, που κάποιος προτιμά να τις ακούει παρά να τις έχει ο ίδιος και ακριβώς για αυτό το λόγο, ο Παπανδρέου, τον οποίο το “Προφίλ” είχε ανακηρύξει εξαιτίας του κεντρικού του ρόλου στην κρίση του ευρώ, σε “Άνθρωπο της χρονιάς 2011”, είναι περιζήτητος τώρα.

 

Εκείνος στέκεται στα πόδια του. Η Ελλάδα;

Σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, ο κ. Παπανδρέου, το τελευταίο τρίμηνο του 2012 έδωσε μια σειρά διαλέξεων στο Χάρβαρντ, με τον καθόλου ειρωνικό τίτλο “Πώς να επανασχεδιάσουμε την Ευρώπη”, ενώ και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια θεωρεί πολύ μεγάλη τύχη που έχει εξασφαλίσει τον Παπανδρέου για ένα σεμινάριο το επόμενο θερινό εξάμηνο, όπως ανακοίνωσε ο κοσμήτορας της σχολής, Ρόμπερτ Λίμπερμαν, την περασμένη εβδομάδα.

Το δημοσίευμα του αυστριακού περιοδικού καταλήγει με το συμπέρασμα, ότι ο Παπανδρέου, σε αντίθεση με την Ελλάδα, μπορεί να σταθεί, από οικονομική άποψη, μόνος στα πόδια του.

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.