Παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ ο Νικόλας Παπαδόπουλος (pic)

 

 


Διαβάστε πως απάντησε το ΔΗΚΟ στην απόφαση Νικόλα Παπαδόπουλου

 


Η ανακοίνωση της παραίτησης

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, το σώμα ανέστειλε τις εργασίες του μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές. Έτσι, από σήμερα, η δράση όλων των κομμάτων θα επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στην προεκλογική εκστρατεία.

Όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο η Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος έλαβε την απόφασή της για τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές, είχα δηλώσει με σαφήνεια ότι διαφωνώ με την επιλογή αλλά σέβομαι την απόφαση και ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα ενεργήσω όπως επιτρέπει η συνείδηση και η αξιοπρέπειά μου, χωρίς να προκαλέσω οποιοδήποτε πρόβλημα στο κόμμα μου.

Με βάση λοιπόν αυτή τη θέση μου και με δεδομένη την εξ ολοκλήρου επικέντρωση του κόμματος στην προεκλογική εκστρατεία, υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και παραμένω απλό μέλος και βουλευτής του κόμματος.

Η παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιπροέδρου είναι μια πολιτική πράξη έκφρασης της διαφωνίας μου με την απόφαση για στήριξη στον κ. Αναστασιάδη και, ταυτόχρονα, του σεβασμού μου στα συλλογικά όργανά του κόμματος. Είναι όμως και μια πράξη συνέπειας, με βάση τη συνείδηση, την αξιοπρέπεια και τις απόψεις που διατύπωσα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Διαβεβαιώνω τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος ότι δεν θέτω τον εαυτό μου εκτός κόμματος αλλά θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση τους στο επερχόμενο συνέδριό μας.

Όπως όλα δείχνουν ο Νικόλας Παπαδόπουλος θέλει να μην συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές και παράλληλα ετοιμάζεται για τις διεργασίες του κόμματός του.