Πατέρας Ινδής φοιτήτριας: Μου έγραψε ότι ήθελε πολύ να ζήσει


Διαβάστε επίσης, Βενεζουέλα: Ο Τσάβες “παραμένει στα καθήκοντά του” και Πορτογαλία: Πτώση μικρού αεροσκάφους με έναν νεκρό”.


Συγκλονιστική συνέντευξη του πατέρα της νεαρής Ινδής που έπεσε θύμα βιασμού και άγριου ξυλοδαρμού και κατέληξε. Τι αναφέρει για τις τελευταίες στιγμές μαζί της

Αναφέροντας το όνομα της πρόωρα χαμένης κόρης του, Jyoti Singh Pandey, o 53χρονος Badri εκτιμά ότι θα μπορούσε με αυτόν τον τρόπο να γίνει πηγή δύναμης για άλλα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

“Θέλουμε ο κόσμος να ξέρει το πραγματικό της όνομα. Η κόρη μου δεν έκανε κανένα λάθος, πέθανε ενώ προστάτευσε τον εαυτό της”, ανέφερε ο τραγικός πατέρας στη Daily Mirror.

“Είμαι υπερήφανος για αυτήν. Αποκαλύπτοντας το όνομά της θα δώσω θάρρος σε άλλες γυναίκες που έχουν επιβιώσει από αυτές τις επιθέσεις. Θα αντλήσουν δύναμη από την κόρη μου” συμπλήρωσε.

Η εφημερίδα ανέφερε ακόμα ότι ο πατέρας έδωσε την άδεια να δημοσιευτεί το όνομα, καθώς και μια οικογενειακή φωτογραφία, που τελικά δεν δημοσιεύτηκε.

“Στην αρχή ήθελα να δω πρόσωπο με πρόσωπο τους δράστες, αλλά δεν το θέλω πια. Απλά θέλω να ακούσω ότι το δικαστήριο τους τιμώρησε και θα κρεμαστούν. Θάνατος και για τους έξι. Αυτοί οι άνδρες είναι κτήνοι”, υπογράμμισε.

Ανακαλώντας την τραγική εκείνη ημέρα, θυμάται ότι είχε μόλις επιστρέψει σπίτι από τη βάρδιά του στη δουλειά και η σύζυγός του ανησυχούσε που η Jyoti δεν είχε επιστρέψει σπίτι από το σινεμά.

“Αρχίσαμε να καλούμε στο κινητό της και να παίρνουμε και τον φίλο της, αλλά δεν απάντησαν ποτέ. Μετά από λίγη ώρα μας τηλεφώνησαν από το νοσοκομείο και μας ενημέρωσαν πως η κόρη μου είχε κάποιο ατύχημα”, αναφέρει.

Θυμάται ότι όταν την είδε πρώτη φορά στο νοσοκομείο ήταν σε ένα κρεβάτι με τα μάτια κλειστά. “Φώναξα το όνομά της και άνοιξε σιγά σιγά τα μάτια της. Άρχισε να κλαίει και να μου λέει ότι πονάει. Κράτησα τα δάκρυά μου. Της είπα να μην ανησυχεί, να έχει δύναμη και πως όλα θα πάνε καλά”.

Μέχρι εκείνη την ώρα, όπως αποκαλύπτει, δεν γνώριζε τι ακριβώς είχε συμβεί, έως ότου ένας αστυνομικός του μίλησε για την επίθεση που είχε δεχτεί με την 28χρονο φίλο της Awindra Pandey.

“Αμέσως τηλεφώνησα στη γυναίκα και τους γιους μου και τους είπα να έρθουν στο νοσοκομείο. Δεν μπορούσα να τους πω για τον βιασμό”, σημειώνει, τονίζοντας πως η κόρη του τις πρώτες μέρες τους έκανε χειρονομίες γιατί το σωληνάκι που είχε την εμπόδιζε να μιλήσει.

“Μου έγραψε σε χαρτί ότι ήθελε να ζήσει και να μείνει μαζί μας”, αποκαλύπτει σε μία συγκλονιστική συνέντευξη ο πατέρας της.

Ο ίδιος δεν άντεξε να παραβρίσκεται στις δύο καταθέσεις που έδωσε η κόρη του, ενώ η μητέρα της που στάθηκε και εκείνη τη στιγμή στο πλευρό της δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει.

“Η Jyoti έκλαψε πολύ. Πονούσε πολύ. Μόλις είδε τη μητέρα και τα αδέρφια της έκλαψε ξανά. Της είπα ότι όλα θα πήγαιναν καλά και ότι σύντομα θα επέστρεφε σπίτι. Ήταν ενθουσιασμένη όταν μιλούσαμε για την επιστροφή της και χαμογελούσε”, υπογραμμίζει.

“Με ρώτησε αν είχα φάει βραδινό και με παρότρυνε να πάω για ύπνο. Πήρα το χέρι της και το φίλησα. Της ζήτησα να ξεκουραστεί, να μην ανησυχεί και έκλεισε τα μάτια της”, θυμάται.

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας είχε ήδη ζητήσει η νέα νομοθεσία που θα αφορά τα ειδεχθή σεξουαλικά εγκλήματα, να λάβει στη μνήμη της το όνομα της κόρης του.

Υπενθυμίζεται πως η 23χρονη φοιτήτρια φυσιοθεραπείας πέθανε στις 28 Δεκεμβρίου, δύο εβδομάδες μετά από τον ομαδικό βιασμό της σε ένα λεωφορείο στο Νέο Δελχί που πυροδότησε διαδηλώσεις σε όλη την Ινδία και οδήγησε σε υποσχέσεις από την κυβέρνηση για πιο σκληρή τιμωρία για τους εγκληματίες.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.