Πηγή σεξουαλικά μεταδιδόμενων νόσων τα κατεχόμενα


Διαβάστε επίσης, “Χριστόφιας: Χρειάζεται ενότητα δράσης και νηφαλιότητα για λύση” και Ένα “κράτος” θέλει ο Έρογλου – Προκλητικές δηλώσεις


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα στο κύριο της πρωτοσέλιδο θέμα και με τίτλο «Άλλος ένας κίνδυνος», η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) φιλοξενεί δηλώσεις του ουρολόγο Αλπέρ Σοζουόζ σύμφωνα με τον οποίο οι κύριοι λόγοι αύξησης των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νόσων είναι η πολυγαμία και η σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.

Με το θέμα υγείας και συγκεκριμένα των αυξημένων περιστατικών καρκίνων ασχολείται σε μικρό πρωτοσέλιδο θέμα της και η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Κάθε μέρα, δύο περιστατικά καρκίνου». Αναφέρει ότι για διαγνώσεις κάθε χρόνο σχεδόν 700 ατόμων με καρκίνο, προσθέτοντας ότι υπάρχουν 7 χιλιάδες εγγεγραμμένοι ασθενείς καρκίνου στο σύνδεσμο για ασθενείς με καρκίνο και περίπου 120 παιδιά αγωνίζονται ενάντια της νόσου.

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου του συνδέσμου Raziye Kocaismail ότι πρέπει να συσταθεί Υπηρεσία Ελέγχου Καρκίνου το συντομότερο δυνατό, καθώς και ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες έρευνες για το φαινόμενο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ