Οικολόγοι: Αβεβαιότητα για την PIMCO

O Υπουργός Οικονομικών μεταβαίνει αύριο στη συνεδρίαση του Eurogroup, χωρίς να έχει στη βαλίτσα του τον μαγικό αριθμό της ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, δηλώνουν οι Οικολόγοι προσθέτοντας ότι η παρατεταμένη εκκρεμότητα στις διαπραγματεύσεις με την PIMCO για καθορισμό του ύψους των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, δημιουργεί ένα κλίμα αβεβαιότητας.


Διαβάστε επίσης, “Το ΔΗΚΟ καταγγέλλει τον Γ. Λιλλήκα για υποκλοπή ψήφων” και “Ετοιμα τα εκλογικά βιβλιάρια των νέων εκλογέων”.


“Αυτό το κλίμα αβεβαιότητας βαθαίνει ακόμα περισσότερο την οικονομική κρίση με όλα τα συνεπακόλουθα για την πατρίδα και το λαό μας. Η δυστοκία, η οποία παρατηρείται στη διαδικασία ανταλλαγής πληροφοριών, (ανεξάρτητα από το ποιος ευθύνεται γι’ αυτό ), με αποτέλεσμα να μην παρατηρείται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την PIMCO και κατ’ επέκταση η καθυστέρηση κατάληξης σε τελική έκθεση αποτελεί αρνητική εξέλιξη για την Κύπρο”, προστίθεται σε σχετική ανακοίνωση.

Είναι καθοριστικής σημασίας, αναφέρουν οι Οικολόγοι, να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες ώστε να υπάρξει καθορισμός των αναγκών των τραπεζών σε βιώσιμα επίπεδα το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: ΚΥΠΕ