Το πιο παγωμένο χωριό στον κόσμο – 71 υπό το μηδέν (pics & vids)


Διαβάστε επίσης για τις απολύσεις στους Financial Times και δείτε video με το ελικόπτερο που πέφτει πάνω σε σπίτι.


Εάν νομίζατε ότι έχει κρύο εκεί που μένετε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το ρωσικό χωριό Oymyakon. Με τη μέση θερμοκρασία για τον Ιανουάριο να  διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στους -50C, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί αυτή η πόλη είναι η πιο κρύα του κόσμου.

Γνωστή και ως “Πόλος Ψύχους”, η πιο κρύα θερμοκρασία που έχει καταγράφει στο Oymyakon ήταν -71.2C.Αυτή είναι η χαμηλότερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία για κατοικημένη περιοχή στο Βόρειο Ημισφαίριο. Στο χωριό, το οποίο κατοικούν  περίπου 500 άνθρωποι την δεκαετία του ’20 και του ’30 ήταν μια  ενδιάμεση στάση για τους εκτροφείς ταράνδων.

Τα περισσότερα σπίτια στο Oymyakon καίνε ακόμα ξύλα στα τζάκια. Στην περιοχή τίποτα δεν φυτρώνει. Οι κάτοικοι τρώνε κρέας ταράνδου και αλόγου. Υπάρχει ένα μόνο πολυκατάστημα που παρέχει τα βασικά αγαθά. Οι γιατροί που έχουν εξετάσει τους κατοίκους του χωριού αναφέρουν ότι δεν υποφέρουν από υποσιτισμό και αυτό οφείλεται στο γάλα που καταναλώνουν και περιέχει πολλά ιχνοστοιχεία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ντόπιοι έχουν σκληραγωγηθεί στις  καιρικές συνθήκες. Το χωριό βρίσκεται περίπου 750 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ η διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 3 ώρες το Δεκέμβριο έως 21 ώρες το καλοκαίρι. 

Παρά  τις πολικές θερμοκρασίες του χειμώνα τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αυτές μπορεί να αγγίξουν και τους 30 βαθμούς Κελσίου. Ταξιδιωτικές εταιρείες προσφέρουν στους τουρίστες την ευκαιρία να επισκεφθούν το χωριό δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ζήσουν σε πολικές συνθήκες.

Στο video που ακολουθεί δείτε τα δέκα πιο παγωμένα μέρη του κόσμου:

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.