Πώς η εξουσία γέρασε τον Ομπάμα


Διαβάστε επίσης και δείτε video γιατί διάσωση μωρού έκοψε την ανάσα και ποιος φορολογικός παράδεισος χάνεται.


Η δουλειά του Προέδρου των ΗΠΑ είναι αγχωτική. Αυτό φανερώνουν οι αλλαγές στο πρόσωπο του Μπάρακ Ομπάμα μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Ο 51χρονος Ομπάμα όταν ανέλαβε την εξουσία το 2009 είχε κατάμαυρα μαλλιά, απαλό δέρμα και λαμπερά μαλλιά.

Σήμερα λίγες μέρες πριν ορκιστεί για τη δεύτερη θητεία του στο Λευκό Οίκο τα σημάδια του άγχους είναι ορατά στο πρόσωπο του.

Σε Φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η The Washington Post βλέπουμε την αισθητή διαφορά. Σε αυτή του 2013 ο Πρόεδρος έχει Κηλίδες, ρυτίδες και άσπρες τρίχες.

Δείτε τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπο του Μπαράκ Ομπάμα

“Βαρύ και γκρι είναι το κεφάλι αυτού που φοράει το στέμμα” συνηθίζουν να λένε και ο αμερικανός πρόεδρος όπως και οι προκάτοχοί του το έχουν μάθει με σκληρό τρόπο.

Σύμφωνα με τον Ronan Factora, γιατρό που ειδικεύεται στη γηριατρική της Cleveland Clinic , ένα ή δυο τυχαία στρεσογόννα γεγονότα δεν μπορούν να προκαλέσουν άμεσα αποτελέσματα στην εμφάνιση κάποιου.

Όμως, όπως εξηγεί, όταν ένα άτομο εκτίθεται επί χρόνια και συνεχώς σε στρεσογόνα γεγονότα, και σε υψηλά επίπεδα άγχους, τότε το δέρμα γίνεται λεπτότερο, οι μύες αρχίζουν να ατονούν και το ανοσοποιητικό εξασθενεί σταδιακά αφήνοντας τον οργανισμό απροστάτευτο στους ιούς.

Παρόμοιες φωτογραφίες έχει κατασκευάσει η εφημερίδα και για τους George W. Bush, Bill Clinton και τον πατέρα του George Bush.

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.