Στην Κύπρο για… ποτάκι ο πρίγκιπας Χάρι – Πυροβόλησε Ταλιμπάν! (vid)


Διαβάστε επίσης: Κ. Ζ. Τζόουνς: «Ο Κάρολος μού χούφτωσε το στήθος» (pics & vid) και… Νέα φημολογία περί εγκυμοσύνης της Κέιτ


Η ολιγοήμερη παραμονή στην Κύπρο για τους Βρετανούς στρατιώτες που επιστρέφουν από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΚΥΠΕ, θεωρείται βασικό στάδιο στη διαδικασία «αποσυμπίεσης».

Την επιστροφή του πρίγκιπα Χάρι αποκάλυψε μέσω Twitter ο ταγματάρχης Λώρενς Ρος, εκπρόσωπος των βρετανικών δυνάμεων στην επαρχία Χελμάντ.

Ο Βρετανός αξιωματικός σχολίασε πως ο μικρότερος γιος της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Καρόλου θα βρεθεί στην Κύπρο για το πρώτο οινοπνευματώδες ποτό μετά από πέντε μήνες.

Στο μεραξύ, ο πρίγκιπας Χάρι παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε κατά των Ταλιμπάν σε συνέντευξή του πριν την αποχώρησή του από το Αφγανιστάν.

Με αφορμή την επιστροφή του στη Μεγάλη Βρετανία, μετά από πέντε μήνες παρουσίας στο Αφγανιστάν, ο πρίγκιπας Χάρι παραχώρησε συνέντευξη που αποσπάσματα της μεταδόθηκαν από το BBC. Ο τρίτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, προχώρησε στην παραδοχή, ότι ο ίδιος πυροβόλησε κατά των Ταλιμπάν, ως συγκυβερνήτης σε μια επίθεση με ελικόπτερα Απάτσι.

“Πήραμε μια ζωή για να σώσουμε μια ζωή» είπε χαρακτηριστικά ο 28χρονος πρίγκιπας, συμπληρώνοντας ότι όσο ήταν στο Αφγανιστάν, ο στρατός δρούσε περισσότερο αποτρεπτικά, παρά επιθετικά. «Αν υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν κακά πράγματα στα παιδιά μας, τότε υποθέτω ότι θα πρέπει να τους βγάλουμε έξω από το παιχνίδι”, σημείωσε ο Χάρι.

Ο πρίγκιπας μίλησε επίσης για την επίθεση των Ταλιμπάν στο στρατόπεδο στη νότια επαρχία Χελμάντ, που συνέβη την ημέρα των γενεθλίων του, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Χάρι ο οποίος έχει επανειλημμένως τονίσει, ότι θέλει να αντιμετωπίζεται σαν ένας «κανονικός στρατιώτης», παραδέχθηκε ότι η εμπειρία του ήταν διαφορετική από εκείνη των συναδέλφων του.

Ο πρίγκιπας Χάρι είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας, που έλαβε ενεργό ρόλο σε πολεμικές επιχειρήσεις, μετά από τον θείο του, δούκα της Υόρκης, που έλαβε μέρος στον πόλεμο των Φόκλαντ. Εκτός από τη συζήτηση γα το στρατιωτικό του ρόλο στο Αφγανιστάν, ο Χάρι, μίλησε για διάφορα άλλα θέματα, όπως ότι προκάλεσε κακό στην οικογένειά του όταν απαθανατίστηκε γυμνός σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας πέρυσι.

Δείτε το video που “ανέβασε” η Guardian στην ιστοσελίδα της για την εμπειρία του πρίγκιπα Χάρι στο Αφγανιστάν: