Ραντεβού για το μέλλον του παλιού αεροδρομίου Λάρνακας

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τη Δευτέρα (07/01) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Υπουργείου και της Hermes Airports για συζήτηση εξεύρεσης τρόπων αξιοποίησης του συγκεκριμένου χώρου.


Διαβάστε επίσης για την εσωτερική μας χρεωκοπία και για ποιο λόγο είχαμε πολλές πρόωρες αφυπηρετήσεις το 2012.


Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας και ερωτηθείς κατά πόσον έχει ναυαγήσει οριστικά η κινεζική επένδυση στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας, ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι «θα έλεγα ότι έχει ναυαγήσει οριστικά. Θα πρέπει η Hermes να καθορίσει πλέον η ίδια τη θέση της σε σχέση με την επένδυση στο χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται υπό τη δική της διαχείριση ο αερολιμένας. Από κει και πέρα θα διαφανεί το πώς θα αξιοποιηθεί ο χώρος στη βάση όλων των λεπτομερειών που θα δοθούν όταν θα ζητηθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος, όταν θα υποβληθούν προσφορές».

Πρόσθεσε πως τη Δευτέρα «θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Υπουργείου Συγκοινωνιών και της Hermes ούτως ώστε να βγούμε από κοινού στη ζήτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη του παλαιού χώρου του αεροδρομίου της Λάρνακας. Αυτή είναι μια πολύ καλή εξέλιξη γιατί σε σωστές βάσεις θα μπορέσουμε να ζητήσουμε την αξιοποίηση εκείνου του χώρου για ολόκληρη την περίοδο την οποία θεωρούμε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Φλουρέντζου είπε ότι «η όλη κατάσταση θα εξελιχθεί ανάλογα με το τι θα προτείνουν οι διάφοροι, οι οποίοι θα θέλουν να αξιοποιήσουν το χώρο. Η αξιοποίηση θα γίνει και θα εναπόκειται σε εκείνους να προτείνουν και εμείς θα αξιολογήσουμε τις προτάσεις που θα υποβάλουν για να βρούμε ποια πρόταση η οποία συμφέρει είτε προς την Hermes είτε προς το κράτος».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Hermes Airports Αδάμος Ασπρής, είπε ότι «η προσπάθεια ανάπτυξης του χώρου του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας είναι συνεχής. Βρισκόμαστε σε μια διαρκή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς και με τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε από κοινού να εξετάσουμε όλους τους τρόπους για να υπερπηδηθούν τα όποια πιθανά εμπόδια και να αξιοποιήσουμε τις όποιες μελλοντικές ευκαιρίες παρουσιάζονται, ακριβώς για να φέρουμε μια νέα ανάπτυξη και επένδυση στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας».

Σε ερώτηση εάν τελικά το «μπαλάκι» για την τελική απόφαση βρίσκεται στα χέρια του Υπουργείου Συγκοινωνιών ή της Hermes, ο κ. Ασπρής απάντησε πως «δε νομίζω ότι το θέμα είναι που βρίσκεται το «μπαλάκι». Η οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης του  χώρου του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας εξετάζεται υπό το πρίσμα των συμφωνιών που υπάρχουν μεταξύ της Hermes Airports και του κράτους και λαμβάνονται από κοινού οι δέουσες αποφάσεις».

Αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου «για την σκληρή τους δουλειά και τις προσπάθειες τους την χρονιά που πέρασε», ο κ. Ασπρής ευχήθηκε η καινούργια χρονιά «να φέρει περισσότερες πτήσεις και περισσότερες επιλογές για το ταξιδιωτικό κοινό αλλά και περισσότερους τουρίστες ώστε να ενισχυθεί η οικονομία της Κύπρου».

Πηγή: ΚΥΠΕ