Σ. Αγγελίδης: Εχέγγυο για ανατροπή ο Γιώργος Λιλλήκας


Διαβάστε επίσης, “Απάντηση Λιλλήκα για τα όσα είπε η Αντωνιάδου στο 24H” και “Ομήρου: Να συσπειρωθεί στην υποψηφιότητα Λιλλήκα o λαός”.


Προσθέτοντας ότι ο Γιώργος Λιλλήκας «με την εμπειρία, τις γνώσεις και τις ικανότητές του, αποτελεί το μόνο εχέγγυο για ανατροπή του κλίματος και αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης».

Ο κ. Αγγελίδης εξέφρασε ανησυχίες για τις τελευταίες εξελίξεις στο Γιούρογκρουπ και ειδικότερα για τις θέσεις που εξέφρασε ο κ. Σόιμπλε, για τις «ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται στην Κύπρο για μαζικές ιδιωτικοποιήσεις Ημικρατικών Οργανισμών και για τις  αλλεπάλληλες δυσφημιστικές και ανυπόστατες αναφορές για ξέπλυμα χρήματος» και είπε ότι «η πραγματικότητα είναι ότι η Κυβέρνηση, με την αναποτελεσματικότητα και την αναποφασιστικότητα της, άνοιξε το δρόμο στις ιδιωτικοποιήσεις Ημικρατικών Οργανισμών».

Προσθέτοντας ότι ο ασφυκτικός κλοιός πιέσεων που ασκούνται εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι και αποτέλεσμα της κακής διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης με την Τρόικα, την οποία η ίδια προσκάλεσε στην Κύπρο, παρατήρησε ότι «είναι η Κυβέρνηση που οδήγησε την Κύπρο στη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα».

Όπως είπε ο κ. Αγγελίδης, «οι πραγματικότητες αποδεικνύουν επίσης ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν έπεισε τους ξένους ηγέτες με τους οποίους συνομιλούσε τους προηγούμενους μήνες, αλλά προφανώς πείστηκε από αυτούς, όπως άλλωστε έχει συμβεί τόσες φορές στο πρόσφατο παρελθόν».

«Είναι ο κ. Αναστασιάδης που ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον κ. Σόιμπλε για το Μνημόνιο στις 13  Δεκεμβρίου και του ‘εξήγησε (…) ότι εκείνο που χρειάζεται σήμερα η Κύπρος είναι η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης’, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιτελείου του»,  συνέχισε αναφέροντας επίσης ότι «είναι ο κ. Αναστασιάδης που απέστειλε επιστολή στον κ. Σόιμπλε στις 8 Νοεμβρίου, θέτοντας μεταξύ άλλων, όπως μας ανέφερε το Επιτελείο του, ‘το θέμα της διασφάλισης της σταθερότητας του κυπριακού φορολογικού συστήματος και του σημερινού εταιρικού φορολογικού συντελεστή’ και είναι ο κ. Αναστασιάδης που διαβεβαίωνε τους Κύπριους πολίτες στις 29 Ιουνίου 2012 ότι ο κ. Σόιμπλε, έπειτα από συνάντηση που είχε μαζί του, έδειξε κατανόηση για τις ‘ιδιαιτερότητες της κυπριακής οικονομίας’.

Καταλήγοντας, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης τον Ιούνιο του 2011, πίεζε τον Αντώνη Σαμαρά να συγκατατεθεί στα μέτρα της Τρόικας για την Ελλάδα και δήλωνε ότι θα υπογράψει το Μνημόνιο, προτού δει τους όρους, προτού οριστικοποιηθεί και χωρίς καμιά διαπραγμάτευση».

Πηγή ΚΥΠΕ