Σαράντα εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό για προεδρικές

Από ένα εκλογικό κέντρο θα υπάρχει ακόμα σε Ιωάννινα, Κομοτηνή, Λάρισα, Πάτρα, Ρέθυμνο και Ρόδο.


Διαβάστε επίσης γιατί δεν ταξιδεύει εκτός Κύπρου όποιος χρωστάει στο κράτος και για την απεργία διαρκείας στον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεων Στέγης.


Επίσης θα λειτουργήσουν 5 εκλογικά κέντρα στο Λονδίνο στο κτίριο της Υπάτης Αρμοστείας και δύο στο Κυπριακό Κοινοτικό Κέντρο. Σε άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου θα υπάρχει ένα εκλογικό κέντρο στο Ληντς, 2 στο Μάντσεστερ, 2 στο Μπέρμιγχαμ και 1 στο Μπρίστολ.

Θα λειτουργήσουν επίσης από ένα εκλογικό κέντρο στο Βερολίνο, Βιέννη, Βουδαπέστη, Βρυξέλλες, Μανάμ (Μπαχρέϊν), Νέα Υόρκη, Ντόχα, Παρίσι, Πράγα, Ριάτ (Σαουδική Αραβία) και Σόφια.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, η στελέχωση των κέντρων αυτών θα γίνει από προσωπικό που θα διαθέσουν οι Πρεσβείες και από προσωπικό που θα σταλεί από την Κύπρο.

Η 18η Ιανουαρίου 2013, καθορίστηκε ως ημέρα για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα διενεργηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, 2013, και η τυχόν επαναληπτική εκλογή την αμέσως επόμενη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, 2013.

Ανακοίνωση Εφόρου Εκλογών για τις δημοσιεύσεις σε εφημερίδες 

Ο Γενικός Έφορος Προεδρικής Εκλογής ανακοινώνει ότι, με βάση τις εξουσίες που παρέχονται σ΄ αυτόν από τον Εκλογικό Νόμο, για σκοπούς δημοσίευσης των εκλογικών γνωστοποιήσεων των Προεδρικών εκλογών 2013, στις ελληνικές εφημερίδες, που κυκλοφορούν στην Κύπρο, καθόρισε ειδικά κριτήρια.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι γνωστοποιήσεις θα δοθούν με ειδική εξουσιοδότηση για δημοσίευση στις ακόλουθες εφημερίδες, που πληρούν τα ειδικά κριτήρια που καθορίστηκαν για το σκοπό αυτό:       

Έντυπες ημερήσιες εφημερίδες: ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΗΣ, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και ΧΑΡΑΥΓΗ.

Ηλεκτρονικές ημερήσιες εφημερίδες: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ΜΑΧΗ        

Εβδομαδιαίες εφημερίδες: ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ, ΓΝΩΜΗ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, CITY.

Εβδομαδιαίες τοπικές εφημερίδες: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ, ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΛΕΜΕΣΟΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΕΣ, ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ και ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ.

Οι γνωστοποιήσεις θα δημοσιευθούν, κατά χάριν, και από τις ακόλουθες αγγλόφωνες εφημερίδες: CYPRUS MAIL , CYPRUS WEEKLY και FINANCIAL MIRROR.

Πηγή: ΚΥΠΕ