Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα στην Κ.Τ.- Το ¨μπαλάκι” στους αρμόδιους


Διαβάστε επίσης αποκλειστικά στο 24H την ανακοίνωση του Διευθύνων Συμβούλου της Λαϊκής και για τη νέα αύξηση στα καύσιμα.


Η ίδια η Κεντρική Τράπεζα, εξέφρασε τα παράπονά της και ζήτησε από τον κ. Κληρίδη να επιληφθεί του θέματος.

Η έρευνα αφορά τη διαρροή εγγράφου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που προειδοποιούσε την Κύπρο ότι από τις 21/01 θα σταματούσε η χορήγηση ρευστότητας στις κυπριακές τράπεζες από το ELA (Ταμείο Κατεπείγουσας Ρευστότητας).

Στην ΚΤ και το Γεν. Εισαγγελέα παραπέμπει ο Γ. Λουκαΐδης για την έρευνα διαρροής εγγράφου 

Στους αρμόδιους ανεξάρτητους θεσμούς, την Κεντρική Τράπεζα και στο Γενικό Εισαγγελέα, παρέπεμψε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, ερωτηθείς σχετικά με σημερινό δημοσίευμα που αναφέρεται σε έρευνες που διεξάγει η Αστυνομία για διαρροή εμπιστευτικού εγγράφου της Κεντρικής Τράπεζας προς το ΔΗΣΥ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων στη Βουλή, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι η Διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας και ο Γενικός Εισαγγελέας είναι αρμόδιοι για να απαντήσουν στα όποια ερωτήματα αναφορικά με τη σχετική έρευνα, για την οποία, όπως είπε, ενημερώθηκε σήμερα το πρωί από τις εφημερίδες.

Εξάλλου, ερωτηθείς κατά πόσο η σοβαρότητα του ζητήματος επέβαλλε ή όχι την έρευνα, ο κ. Λουκαΐδης παρέπεμψε στις ίδιους ανεξάρτητους θεσμούς, που όπως είπε, αποφάσισαν την έρευνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ