ΣΕΚ: Η ΟΕΒ δυναμιτίζει τις εργασιακές σχέσεις

Θεωρεί επίσης ότι η ανακοίνωση “δυναμιτίζει τις εργασιακές σχέσεις και εξουδετερώνει τον κοινωνικό διάλογο”.


Διαβάστε επίσης για τη δήλωση του κ. Σιαρλή ότι έχουμε λεφτά μέχρι τον Απρίλιο και για το όχι του κ. Μαλά στις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών.


“Η συνετή στάση του συνδικαλιστικού κινήματος της Κύπρου, αυτά τα δύσκολα χρόνια που διέρχεται η κυπριακή οικονομία, που όλοι παραδέχονται πως είναι παράδειγμα προς μίμηση σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο, δυστυχώς ερμηνεύεται από την ΟΕΒ ως ένδειξη αδυναμίας”,αναφέρει η ΣΕΚ.

Προσθέτει ότι “οι θέσεις της ΟΕΒ για μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτές, μονομερώς και χωρίς διάλογο με το συνδικαλιστικό κίνημα, καταστρατηγούν τις πρόνοιες του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και τορπιλίζουν τις εργασιακές σχέσεις”.

“Καλούμε την ΟΕΒ να αποσύρει τη σχετική οδηγία προς τον εργοδοτικό κόσμο και να προσέλθει σε διάλογο με το συνδικαλιστικό κίνημα για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων. Αν η ΟΕΒ εμμένει στις θέσεις της, θα φέρει ακεραία την ευθύνη για την εργατική αναταραχή που θα δημιουργηθεί σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία που βρίσκεται η Κύπρος και η οικονομία της”, αναφέρει.

Η ΣΕΚ επαναβεβαιώνει “την προσήλωσή της στο διάλογο και τη συνεννόηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων”, διαβεβαιώνοντας ότι “θα προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων με όλες τις δυνάμεις της”.

Πηγή: ΚΥΠΕ