ΣΕΚ: Ζητά ηθική στήριξη για τους οικοδόμους

 


Διαβάστε επίσης, Εφημερίδες: “Κωλύματα στη στήριξη” και “Καθολική η απεργία των οικοδόμων”.


Ζητώντας την ηθική στήριξη όλων των εργαζομένων, ο ΓΓ της Ομοσπονδίας των Οικοδόμων ΣΕΚ Γιαννάκης Ιωάννου δήλωσε ότι «η κυπριακή πολιτεία και όλοι οι εργαζόμενοι στην οικονομία της Κύπρου πρέπει να είναι βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα αυτής της απεργίας θα έχει αντίκτυπο σε όλους, αναμένουμε ηθική συμπαράσταση από όλους τους εργαζόμενους καθώς ο στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε την ανεργία και την πειρατική απασχόληση».

«Η επιτυχία της απεργίας των οικοδόμων μέχρι τώρα βρίσκεται σε ψηλό επίπεδο», ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, προσθέτοντας πως «οι πληροφορίες που μας μεταφέρουν τα κλιμάκια και ο μηχανισμός των συντεχνιών είναι ότι η απεργία είναι καθολική».

Εξήγησε ότι υπάρχουν κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, κυρίως επειδή κάποιοι οικοδόμοι που δεν είναι οργανωμένοι δεν έτυχαν ενημέρωσης για την απεργία και που όταν ενημερωθούν σταματούν αμέσως να εργάζονται για να πάρουν μέρος στην απεργία.

Ερωτηθείς εάν υπήρξε οτιδήποτε νεότερο από πλευράς Υπουργείου Εργασίας, ο κ. Ιωάννου είπε ότι η Υπουργός Εργασίας είπε στις συντεχνίες ότι ο ρόλος του Υπουργείου της ολοκληρώθηκε.

«Εμείς δώσαμε θετική απάντηση στη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου και η εργοδοτική πλευρά αρνητική με τη δικαιολογία ότι δεν είχαν επαρκή χρονικά περιθώρια για να μελετήσουν την πρόταση», είπε, προσθέτοντας ότι «τώρα που έχουν χρόνο ας εξετάσουν την πρόταση και να απαντήσουν με πιο νηφάλιο τρόπο».

«Ο οικοδόμος εργάζεται σε πολύ αντίξοες συνθήκες είτε είναι καλοκαίρι, είτε είναι χειμώνας και όταν αναγκαστεί να κάνει απεργία είναι γιατί έχει δίκαιο», είπε καταλήγοντας.

 

Μήνυμα συμπαράστασης Μαλά προς απεργούς οικοδόμους 

Μήνυμα “συμπαράστασης, συμπαράταξης και αλληλεγγύης προς τους οικοδόμους που κατέρχονται από το πρωί σε απεργία διαρκείας, εξ αιτίας της εκ νέου απόρριψης από την εργοδοτική πλευρά της μεσολαβητικής πρότασης της Υπουργού Εργασίας”, έστειλε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Μαλάς.

Πηγή: KYΠΕ