Σερντάρ Ντενκτάς: Με χρονοδιάγραμμα ο νέος γύρος συνομιλιών


Διαβάστε επίσης, “500% αύξηση στις εξαγωγές Τουρκίας προς Kύπρο” και “Απίστευτες εικόνες ντροπής στο τελωνείο των κατεχομένων”.


Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Ντενκτάς είπε ότι με βάση και την εμπειρία του παρελθόντος, οι συνομιλίες πρέπει να έχουν ένα χρονοδιάγραμμα και όχι να συνεχίζονται επ` άπειρο.

Ανέφερε ακόμη ότι το θέμα της ΑΟΖ πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο ενός ξεχωριστού κεφαλαίου στις συνομιλίες και ότι το ψευδοκράτος πρέπει να έχει “τελωνειακή σύνδεση” με την ΕΕ.

Σε ό, τι αφορά την κλειστή πόλη της Αμμοχώστου είπε ότι η επανεγκατάσταση πρέπει να γίνει στη βάση μιας “κατάλληλης” συμφωνίας. Ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να γίνει ετοιμασία του λεγόμενου “νόμου περί κηδεμονίας” της Αμμοχώστου, προσθέτοντας ότι “εργαζόμαστε για την ετοιμασία μιας ειδικής ` νομοθεσίας` που μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο καταλύτη στις συνομιλίες με στόχο να υπάρξει κατάληξη”.

Ο Σερντάρ πρόσθεσε ακόμη ότι εάν οι συνομιλίες δεν έχουν θετική κατάληξη, τότε το όποιο αποτέλεσμα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα και στις δύο κοινότητες.

Πηγή ΚΥΠΕ