Σιαρλή στην “Der Spiegel”: Kαι στη Γερμανία γίνεται ξέπλυμα

 


Διαβάστε επίσης, “Tι λένε Γερμανικά ΜΜΕ για Κυπριακή Οικονομία” και “Κυβέρνηση δύο ταχυτήτων – Με ρυθμούς χελώνας οι μεταρρυθμίσεις”.


Ο Υπουργός Οικονομικών, δήλωσε ότι οι κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι χωρίς καμία αμφιβολία υπερβολικές, προσθέτοντας ότι πρόκειται για κατηγορίες, οι οποίες επιρρίφθηκαν και στο παρελθόν. Τόνισε πως το γεγονός ότι έγιναν αναφορές στο όλο ζήτημα και παλαιότερα, δεν σημαίνει ότι ευσταθούν, σημειώνοντας ότι το φορολογικό σύστημα της Κύπρου αποτελεί ένα από τα πλεονεκτήματα του τόπου.

Σε ό,τι αφορά το μεγάλο κεφάλαιο που ονομάζεται “Ρωσία”, την μεταφορά και κατάθεση χρημάτων από Ρώσους στην Κύπρο, ο υπουργός δήλωσε ότι δεν ανακάλυψαν μόνο οι Ρώσοι την Κύπρο αλλά σωρεία εθνικοτήτων που καταθέτουν στο νησί, κάτι από το οποίο, όπως τόνισε, κερδίζει ολόκληρη η ΕΕ.

Περνώντας στην αντεπίθεση ο υπουργός, ανέφερε ότι ξέπλυμα βρώμικου χρήματος υπάρχει παντού, ακόμα και στην Γερμανία, αφήνοντας σαφώς αιχμές στα όσα προσάπτει το τελευταίο διάστηκα ο γερμανικός τύπος, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι επιλέγουν την Κύπρο κυρίως εξαιτίας των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών αλλά και λόγω του απλού φορολογικού μας συστήματος.