Σιλουάνοφ: «Καλύτερους όρους αποπληρωμής στην Κύπρο»


Διαβάστε επίσης, “Όλι Ρεν: Εν ευθέτω χρόνω η οριστικοποίηση του μνημονίου” και “Νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ με άρωμα Ελλάδας”.


Η Ρωσία είναι διατεθειμένη να προσφέρει στην Κύπρο καλύτερους όρους για την αποπληρωμή του δανείου των 2,5 δις  ευρώ, όχι όμως και να τη δανειοδοτήσει εκ νέου.

Αυτά προκύπτουν από σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα bloomberg.com, στο οποίο καταγράφονται δηλώσεις του Ρώσου Υπουργού Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ, μετά από τη συνάντησή του με πολιτικούς της Σερβίας που ζήτησαν δάνειο ακόμη ενός δις ευρώ από τη Ρωσία.

«Η Ρωσία θα εξετάσει το αίτημα της Σερβίας για δάνειο ενός δις δολαρίων και θα συζητήσει πιο ευνοϊκούς όρους για την αποπληρωμή του δανείου των 2,5 δις ευρώ από την Κύπρο» δήλωσε σήμερα σε Μ.Μ.Ε. ο Σιλουάνοφ.

Ο Ρώσος πολιτικός πρόσθεσε σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών του:  «Η Ρωσία θα δουλέψει με τις ευρωπαϊκές χώρες στα πιθανά βήματα για αναδιαπραγμάτευση του προγράμματος εξόφλησης της Κύπρου».

Επιπλέον, ο Σιλουάνοφ ανέφερε ότι τουλάχιστον πέντε χώρες έχουν ζητήσει δάνειο από τη Ρωσία.

Πάντως, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το αίτημα της Κύπρου για νέα δανειοδότηση από τη Ρωσία ύψους 5 δις ευρώ, δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί. «Η Ρωσία δεν έχει πλάνα να δώσει νέο δάνειο ύψους 5 δις ευρώ στην Κύπρο, σύμφωνα με συνέντευξη του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών  Σεργκέι Στόρτσακ» σημειώνεται στο σχετικό ρεπορτάζ.