Σήμερα οι τελευταίες κληρώσεις ανέργων για τις Προεδρικές


Διαβάστε επίσης για το τέλος στην απεργία των πρατηριούχων και για τη νέα εποχή στις υπεραγορές “Ορφανίδης”.


Σε δηλώσεις της στο Υπουργείο Εσωτερικών και ερωτηθείσα για τις εκλογές, η κ. Μαύρου είπε ότι σήμερα το Υπουργείο προέβη στην προκήρυξη των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν στις 17 Φεβρουαρίου και σε περίπτωση δεύτερου γύρου, στις 24 Φεβρουαρίου.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, σήμερα ορίζεται ο ΓΔ του Υπουργείου ως Γενικός Έφορος Εκλογής και έχουν επίσης διοριστεί οι Βοηθοί Έφοροι Εκλογής ανά επαρχία.

Στις 18 Ιανουαρίου, συνέχισε, θα γίνει η υποβολή των υποψηφιοτήτων.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ψηφοφόρων, η κ. Μαύρου ανέφερε πως φαίνεται να ανεβαίνει στις 545 χιλιάδες, ωστόσο γίνεται ακόμα επεξεργασία των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους, αφού τις τελευταίες μέρες υποβλήθηκε μεγάλος αριθμός αιτήσεων.

Είπε ότι στις επαρχιακές διοικήσεις ήδη καθορίστηκαν οι διαδικασίες. Στη Λευκωσία και στην Αμμόχωστο ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κλήρωσης για τους άνεργους πτυχιούχους που θα εργαστούν στα εκλογικά κέντρα τον Φεβρουάριο, ενώ σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί και στις υπόλοιπες επαρχίες, ανέφερε.

Τέλος, σύμφωνα με την Υπουργό, στο εξωτερικό θα λειτουργήσουν περίπου 26 εκλογικά κέντρα.

Κληρώθηκαν οι άνεργοι πτυχιούχοι για στελέχωση εκλογικών κέντρων στη Λάρνακα 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας η κλήρωση των άνεργων πτυχιούχων, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν για τις Προεδρικές Εκλογές του Φεβρουαρίου, στην πόλη και επαρχία Λάρνακας.

Οπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Έπαρχος Λάρνακας Μάριος Παναγίδης «από τα 755 άτομα που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να εργαστούν κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών, κληρώθηκαν 334 άτομα. Η κλήρωση έγινε με το σύστημα της κληρωτίδας, τραβήξαμε αριθμούς και με βάση την κατάσταση που είχαμε αναρτήσει εδώ και μία βδομάδα, έχουν επιλεγεί οι 334 άνεργοι πτυχιούχοι».

Ο κ. Παναγίδης είπε ακόμα ότι «όσοι έχουν κληρωθεί για στελέχωση των Εκλογικών Κέντρων θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς για να προσκομίσουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Συγκεκριμένα θα τους ζητηθεί βεβαίωση από το Γραφείο Εργασίας ότι είναι άνεργοι πτυχιούχοι και είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο των ανέργων, βεβαίωση Τραπεζικού Ιδρύματος για τον αριθμό λογαριασμού τους για σκοπούς πληρωμής και υπογραμμένη εξουσιοδότηση για πληρωμή με τραπεζικό έμβασμα. Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να προσκομιστούν μέχρι την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου και σε περίπτωση που κάποιος δεν θα προσκομίσει τότε θα πάμε στον επόμενο επιτυχόντα ή επιλαχόντα».  

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Αναπληρωτής Έπαρχος Λάρνακας είπε ότι «σε όλους τους επιτυχόντες θα γίνουν επιμορφωτικά σεμινάρια και ήδη έχει ετοιμαστεί το πρόγραμμα από το Υπουργείο Εσωτερικών. Αρχές Φεβρουαρίου θα αρχίσουν τα σεμινάρια για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους ενώ οι άνεργοι πτυχιούχοι που έχουν επιλεγεί να εργαστούν, θα κάνουν τα σεμινάρια ξεχωριστά».

Σημειώνεται ότι ο κατάλογος όσων έχουν κληρωθεί για στελέχωση των περίπου 180 εκλογικών κέντρων που θα λειτουργήσουν στην πόλη και επαρχία Λάρνακας θα αναρτηθεί με αύξοντα αριθμό πολιτικής ταυτότητας στην ιστοσελίδα της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας (www.moi.gov.cy/da).

Παράλληλα θα αναρτηθεί και ο κατάλογος επιλαχόντων κατά σειρά κλήρωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ