Αμφιβολίες για την ιδιωτικότητα του Skype

Την πρωτοβουλία αυτήν πήραν πολλά μέλη της τεχνολογικής κοινότητας, που ευαισθητοποιούνται με θέματα προσωπικών δεδομένων και απορρήτου.


Διαβάστε επίσης και δείτε videos για τον κρατούμενο που επιτέθηκε σε σωφρονιστικό υπάλληλο και πως Αυστραλός απομάκρυνε καρχαρία σε παραλία.


Περισσότερες από 100 υπογραφές μαζεύτηκαν από ακτιβιστές του Internet, εταιρίες αλλά και οργανισμούς, ώστε να συνταχθεί και να αποσταλεί το συγκεκριμένο αίτημα. Στόχος όλων είναι να πιέσουν την Microsoft, ιδιοκτήτρια εταιρία του Skype, να παρουσιάζει συχνές, διαφανείς αναφορές, στα πρότυπα άλλων εταιριών του χώρου, όπως η Google, το Twitter και το Sonic.net.

Η επιστολή έγραφε πως «πολλοί από τους χρήστες, βασίζονται στο Skype για ασφαλή επικοινωνία, είτε πρόκειται για ακτιβιστές σε χώρες που βασιλεύει η λογοκρισία, είτε για δημοσιογράφους που επικοινωνούν με ανώνυμες πηγές είτε για χρήστες που θέλουν να έχουν μία ιδιωτική συνομιλία με συνεργάτες, φίλους ή την οικογένεια τους. Είναι ατυχές το γεγονός ότι οι χρήστες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να καταπατηθεί η εμπιστευτικότητα των κλήσεων τους στο Skype από τρίτους που έχουν πρόσβαση στα συγκεκριμένα αρχεία».

Ο συντάκτης του κειμένου και ερευνητής σε θέματα ασφαλείας του διαδικτύου, Nadim Kobeissi, δήλωσε πως «ανεξαρτήτως της απάντησης της Microsoft, οι χρήστες θα πρέπει να ψάχνουν πάντα υπηρεσίες που προσφέρουν διαφανείς όρους σε θέματα απορρήτου. Πολλοί οργανισμοί και εταιρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, λειτουργούν χωρίς καμία δέσμευση για το απόρρητο των χρηστών τους, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει».

Για περισσότερες ειδήσεις από την τεχνολογία διαβάστε στο newsbeast.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.