Στα λευκά η Κύπρος-Κλειστοί δρόμοι λόγω χιονοπτώσεων και παγετού!


Διαβάστε επίσης, “O καιρός αύριο” και “Φθηνότερο ρεύμα με φυσικό αέριο το 2015″.


Όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ από το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, το ύψος των χιονιών στον Όλυμπο της οροσειράς Τροόδους είναι 35 εκατοστόμετρα και στην πλατεία Τροόδους 25 εκατοστά του μέτρου.

Όσον αφορά την κατάσταση των δρόμων στις περιοχές που επηρεάζονται από τις άσχημες καιρικές συνθήκες, η Αστυνομία ανακοινώνει πως ο δρόμος Ερήμης – Κυβίδων – Πλατρών είναι κλειστός για όλα τα οχήματα.

Επίσης, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, οι δρόμοι Παλαιχωρίου  – Αγρού, Ασκά – Φτερικουδιού, Άλωνας – Πολύστυπου – Πλατανιστάσας και Λαγουδερών – Φαρμακά είναι ανοιχτοί μόνον για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς.

Λόγω χιονόπτωσης είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα οι δρόμοι Πλατρών – Τροόδους, Προδρόμου – Τροόδους και Αγρού – Τροόδους. Επίσης, ο δρόμος Πάχνας –  Κυβίδων έχει καταστεί ολισθηρός.

Ολισθηρότητα υπάρχει και στους δρόμους Κακοπετριάς – Καρβουνά, Κακοπετριάς –  Πευκόδασους –  Πεδουλά, Σπηλιών – Κανναβιών, Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Κάμπου – Κύκκου, Καλοπαναγιώτη – Πεδουλά, Κάμπου – Σταυρού της Ψώκας, Κάμπου – Ορκόντας, Βυζακιάς – Καπουρά,  Τσάδας – Στρουμπιού, Ασπρογιάς – Παναγιάς, Παναγιάς – Πενταλιάς, Τραχυπέδουλας – Αγίου Νικολάου Κελοκεδάρων – Σαλαμιού και όλοι αυτοί οι δρόμοι είναι ανοιχτοί μόνον για οχήματα που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς.

Στο δρόμο Τσάδας – Στρουμπιού, όπως ανακοινώνει η Αστυνομία, συνέβη τροχαίο ατύχημα τις πρωινές  ώρες της Τετάρτης και μέχρις ότου απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα οχήματα που ενεπλάκησαν σε αυτό, οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να χρησιμοποιούν χαμηλές ταχύτητες.

 

Ελαφρά χιονόπτωση χθες βράδυ στα ορεινά της Επαρχίας Πάφου 

Μέχρι την κοινότητα της Τσάδας έφτασε η ελαφρά χιονόπτωση που σημειώθηκε χθες βράδυ σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της επαρχίας Πάφου.

Χιόνια έπεσαν και σε άλλες κοινότητες της Πάφου, κυρίως στις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο πάνω των 800 μέτρων όπως η Παναγιά και ο Στατός Άγιος Φώτιος.

Το ύψος των χιονιών στην ορεινή κοινότητα της Παναγιάς έφθασε τα πέντε εκατοστά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας  λόγω της χιονόπτωσης οι δρόμοι Τσάδας – Στρουμπιού, Ασπρογιάς – Παναγιάς, Παναγιάς – Πενταλιάς και Τραχυπέδουλας – Αγίου Νικολάου – Κελοκεδάρων και Σαλαμιούς είναι ολισθηροί και προτρέπονται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί.

Πηγή ΚΥΠΕ