Στεφάνου: “Η Κυβέρνηση δε δεσμεύτηκε για ιδιωτικοποιήσεις”

Έτσι πέτυχε να αφαιρεθεί από το αρχικό Μνημόνιο η ονομαστική απαίτησή της για ιδιωτικοποίηση συγκεκριμένων οργανισμών, αναφέρει σε σημερινή γραπτή , απαντώντας σε ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, ο κ. Στεφάνου.


Διαβάστε επίσης για το θρίλερ με την Pimco και γιατί καθυστυερεί το Μνημόνιο σύμφωνα με την Λαγκάρντ.


“Αυτό που κατ` αρχήν συμφωνήθηκε στο Μνημόνιο είναι ότι σε περίπτωση που το δημόσιο χρέος της Κύπρου κριθεί ότι είναι μη βιώσιμο, αν είναι αναγκαίο θα εξεταστεί και το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων”,αναφέρει ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας ότι “ΔΗΚΟ, ΔΗΣΥ και ο υποψήφιός τους κ. Αναστασιάδης ασμένως αποφάσισαν ότι το χρέος της Κύπρου είναι μη βιώσιμο και ταυτόχρονα έκριναν ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποιήσεις”.

Αναφέρει επίσης ότι “τόση ανυπομονησία όσο αυτή για τις ιδιωτικοποιήσεις έδειξαν και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα”.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, “ενώ η Κυβέρνηση έδινε τη μάχη για να σώσει τους ημικρατικούς οργανισμούς τόσο το ΔΗΚΟ και ο ΔΗΣΥ όσο και ο κ. Αναστασιάδης, πίεζαν την Κυβέρνηση να υπογράψει άρον άρον το Μνημόνιο, όταν αυτό προέβλεπε ιδιωτικοποιήσεις”.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι “έχει πλέον γίνει φανερό στους πολίτες ότι η ρητορική τους εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων είναι απλώς προπέτασμα καπνού για κάλυψη της πραγματικής τους θέσης που είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων”.

Πηγή: ΚΥΠΕ