Στεφάνου: ο ΔΗΣΥ ακυρώνει την διαπραγμάτευση με την Τρόικα

 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «ο κ. Αναστασιάδης δηλώνει ότι αν εκλεγεί θα διαπραγματευτεί με την Τρόικα πρόνοιες του Μνημονίου. Ταυτόχρονα, όμως, καθημερινά φροντίζει να ακυρώνει κάθε διαπραγματευτική προοπτική και δυνατότητα προσπαθώντας να αποκτήσει άλλοθι για υιοθέτηση των απαιτήσεων της Τρόικα. Για αυτό, άλλωστε, πίεζε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συμφωνία επί του Μνημονίου πριν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση των προνοιών του Μνημονίου.

Ενώ η Κυβέρνηση, παρά τις έντονες απαιτήσεις της Τρόικα δημιούργησε περιθώρια για αποφυγή των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Αναστασιάδης επιμένει στον ισχυρισμό του ότι τάχα η Κυβέρνηση συμφώνησε σε αυτές και όταν, μάλιστα, οι Ευρωπαίοι δηλώνουν δημόσια ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου δεν δέχεται τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ενώ ο Πρόεδρος της Ομάδας Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Χάνες Σβόμποντα καλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση να σταθεί αλληλέγγυα στην Κύπρο, διότι είναι θύμα ευρωπαϊκών αποφάσεων, ο κ. Αναστασιάδης και τα κόμματα που τον στηρίζουν επιμένουν να φορτώνουν την οικονομική κρίση στον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση παρέχοντας άλλοθι σε εκείνους τους διεθνείς κύκλους που πολεμούν την Κύπρο και εμποδίζουν την παροχή βοήθειας στη χώρα μας.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Αναστασιάδης και τα κόμματα που τον στηρίζουν αδυνατίζουν την προσπάθεια που καταβάλουμε να τύχουμε της αλληλεγγύης της Ευρώπης, επειδή ακριβώς, όπως σημειώνει ο κ. Σβόμποντα, είναι θύμα ευρωπαϊκών αποφάσεων.

Ο κ. Σβόμποντα είπε χαρακτηριστικά χθες ότι τα προβλήματα της Κύπρου οφείλονται εν πολλοίς στα προβλήματα στην Ελλάδα και στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων και είναι πολύ άδικο αν οι χώρες που πίεζαν για το κούρεμα, να λένε ότι οι αρνητικές επιπτώσεις για την Κύπρο δεν μας αφορούν».