Στη Γερμανία Σαμαράς και Παπούλιας

 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός,  Αντώνης Σαμαράς, θα συμμετάσχει στο συνέδριο του Εκδοτικού Οργανισμού «Die Welt».

Στο συνέδριο, ο κ.  Σαμαράς  θα είναι κεντρικός ομιλητής μαζί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια του δείπνου που θα παρατεθεί τη Δευτέρα το βράδυ. Στο ίδιο συνέδριο, την Τρίτη, τον λόγο θα πάρουν η Καγκελάριος της Γερμανίας,  Άγγελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτζ, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Όλι Ρεν, κ.α.

Ο κ. Σαμαράς, την Τρίτη το πρωί, θα συναντηθεί με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών και Αντικαγκελάριο της Γερμανίας,  Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, και αργότερα με την Καγκελάριο,  Άγγελα Μέρκελ.  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Στο Βερολίνο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, είναι προσκεκλημένος του Γερμανού ομολόγου του Γιόακιμ Γκάουκ, προκειμένου να παρευρεθεί στη λήξη της έκθεσης για την Αρχαία Ολυμπία στο Μουσείο της Περγάμου στη γερμανική πόλη.

Ο κ. Παπούλιας, κατά την τελετή ανταλλαγής ευχών για το νέο έτος στο Προεδρικό Μέγαρο όπου είχε σύντομη συνομιλία με τους δημοσιογράφους, είχε δηλώσει ότι θα έχει γεύμα εργασίας με τον κ. Γκάουκ κατά το οποίο θα συζητήσουν «όλο το εύρος των ελληνογερμανικών σχέσεων».

Πηγή: ΚΥΠΕ