Στη Βουλή αύριο το θέμα ταξιδιού στη Γερμανία για το ξέπλυμα

 


Διαβάστε επίσης, “ΔΗΣΥ: Προτείνει αποστολή στη Γερμανία” και “Λουκαΐδης: Η Τρόικα θα έχει σύμμαχο αν εκλεγεί ο Αναστασιάδης”.


Πιθανότατα, αύριο Τετάρτη, πραγματοποιείται, κατόπιν εισήγησης του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), σύσκεψη στην Βουλή των Αντιπροσώπων των αρχηγών ή και εκπροσώπων των κομμάτων προκειμένου να αποφασιστεί η άμεση αποστολή διακομματικής, διακοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, σε χώρες που διατηρούν εχθρική στάση για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας κατηγορώντας την και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη ο Τάσος Μητσόπουλος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ και Επικεφαλής του Εκλογικού Επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη, λέγοντας πως η διακομματική, διακοινοβουλευτική αντιπροσωπεία «πρέπει να επισκεφθεί την Γερμανία κατά προτεραιότητα αλλά και χώρες που εμφανίζονται επικριτικές προς την Κύπρο σε ό,τι αφορά τα ζητήματα διαφάνειας και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

Ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι «ζητούμε παράλληλα στην ίδια κατεύθυνση να κινηθεί και η κυβέρνηση αναλαμβάνοντας διεθνείς πρωτοβουλίες συντονισμού και ενημέρωσης», προσθέτοντας πως «εμείς, στον ΔΗΣΥ, γνωρίζουμε καλά ότι στο χώρο της Γερμανίας διαμορφώνεται, εν όψει εκλογών, ένα αρνητικό κλίμα εις βάρος της κυπριακής οικονομίας».

Σημείωσε το γεγονός πως «τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μαζί με αυτά ο εταίρος της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην γερμανική κυβέρνηση, το Φιλελεύθερο Κόμμα, δηλώνουν χωρίς περιστροφές ότι δεν θα στηρίξουν τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου».

Ο κ. Μητσόπουλος είπε πως «είναι γι αυτό που πιστεύουμε ότι μόνο με συλλογικές, συντονισμένες και εξωστρεφείς πρωτοβουλίες θα πείσουμε τους εταίρους και συνομιλητές μας ότι η Κύπρος είναι ένα σοβαρό και αξιόπιστο κράτος».

«Ένα κράτος υπεύθυνο που διεκδικεί ισότιμα την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και που είναι παράλληλα έτοιμο να ανταποκριθεί σε όλο το φάσμα των εταιρικών υποχρεώσεών του» συνέχισε ο κ. Μητσόπουλος ενώ χαρακτήρισε την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Eurogroup «μια σκληρή δοκιμασία για την κυπριακή οικονομία».

Ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι το Eurogroup «απέδειξε πόσο βαρύ είναι το κλίμα στους κύκλους της ΕΕ και πόσο σοβαρή κι επίπονη δουλειά πρέπει να γίνει για να ανακτήσει η Κύπρος τη χαμένη αξιοπιστία της ενώ απέδειξε ακόμη ότι η ασυγχώρητη ολιγωρία που έχει επιδείξει η κυβέρνηση, επιτρέπει δυστυχώς να εγείρονται διαρκώς και νέα ζητήματα, που μέχρι πρότινος τουλάχιστον δεν ήταν στο τραπέζι του διαλόγου».

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για «ζητήματα που εκ των πραγμάτων δυσχεραίνουν τη δική μας πλευρά κάνοντας τη διαπραγμάτευση εξαιρετικά δύσκολη», κάτι που ανησυχεί ιδιαιτέρως τον Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος καταθέτει «την ετοιμότητά του, να παρέμβει αποφασιστικά και να κινητοποιήσει όλες τις επαφές και διασυνδέσεις του στον ευρωπαϊκό χώρο προκειμένου να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα εις βάρος της πατρίδας μας», είπε ο Εκπρόσωπός του.

Πηγή ΚΥΠΕ