Στις 11/2 ο νεος Τιμοκατάλογος φαρμάκων


Διαβάστε επίσης: Παρουσίασε άνοδο ο γενικός δείκτης του ΧΑΚ και Live 24H – Χαραλάμπους: Μας φοβούνται και θα μας βρουν μπροστά τους (vid)


Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «όπως είναι γνωστό το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε πριν από ένα χρόνο όπως ορίσει τη 14η Ιανουαρίου 2013 ως την ημερομηνία έναρξης του νέου τιμοκαταλόγου φαρμακευτικών προϊόντων.

Σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο έχει μεταθέσει αυτή την ημερομηνία κατά μερικές βδομάδες. Νέα ημερομηνία καθορίζεται η 11η Φεβρουαρίου 2013. Η μετάθεση αυτή επιβλήθηκε από το γεγονός ότι η εταιρεία που ανέλαβε να δημιουργήσει την απαραίτητη βάση δεδομένων για να λειτουργήσει ο νέος τιμοκατάλογος δεν κατόρθωσε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της εντός του συμφωνημένου χρονικού πλαισίου. Και για αυτό υπήρξε μια σχετική καθυστέρηση.

Η απόφαση για τον τιμοκατάλογο των φαρμάκων περιλαμβάνει:

1.     Επικαιροποίηση του τιμοκαταλόγου φαρμάκων κάθε δύο χρόνια με ισχύ από την ημερομηνία που έχουμε ανακοινώσει, δηλαδή την 11η Φεβρουαρίου 2013, και με εξαίρεση τα συνταγογραφούμενα φάρμακα με υφιστάμενη χονδρική τιμή ίση ή μικρότερη των 10 ευρώ.

2.     Αξιολόγηση της τιμολογιακής πολιτικής κάθε τέσσερα χρόνια.

3.     Αναθεώρηση του ποσοστού κέρδους των φαρμακευτικών προϊόντων ως ακολούθως:

Από 0 μέχρι 50 ευρώ ποσοστό κέρδους 37% επί της χονδρικής τιμής 

50 μέχρι 250 ευρώ ποσοστό κέρδους 33% επί της χονδρικής τιμής

250 ευρώ και άνω ποσοστό κέρδους 25% επί της χονδρικής τιμής».