Στις 18 τα αποτελέσματα της Pimco


Διαβάστε επίσης, “Tι λένε Γερμανικά ΜΜΕ για Κυπριακή Οικονομία” και “Σιαρλή στην “Der Spiegel”: Kαι στη Γερμανία γίνεται ξέπλυμα”.


Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, η Εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, στην οποία πέραν των κυπριακών αρχών (ΥΠΟΙΚ ΚΤΚ) συμμετέχουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και το ΔΝΤ θα έρθουν σήμερα το απόγευμα και θα παραμείνουν στην Κύπρο μέχρι αύριο.

“Θα είναι όλα τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, για να συζητήσουν τα σημεία της μεθοδολογίας επί των οποίων υπάρχουν αντίθετες απόψεις”, ανέφερε η κ. Στυλιανού.

Παράλληλα, η κ. Στυλιανού επιβεβαίωσε πως η ανακοίνωση του αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου της Pimco μετατέθηκε για τις 18 του μήνα από τις 15 που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Όπως είπε, το θέμα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και ο τρόπος παρουσίασής τους εναπόκειται στην συντονιστική επιτροπή.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η τριήμερη αναβολή ζητήθηκε από την ΕΚΤ, προκειμένου να ολοκληρώσει κάποιες δικές της διεργασίες που σχετίζονται με το διαγνωστικό έλεγχο, ενώ το συμβόλαιο της Pimco προνοούσε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 15.   

 

Σύντομα αναμένει η Κομισιόν την έκθεση της Pimco 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει σύντομα την έκθεση της Pimco για την Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Αντιπροέδρου για το ευρώ, Όλι Ρεν.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Σάιμον ‘Ο Κόνορ απάντησε: «Αναμένουμε σύντομα τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνιστικού ελέγχου της Pimco για τον τραπεζικό τομέα», προσθέτοντας ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία.

Πηγή ΚΥΠΕ