Στις αραβικές χώρες για καλύτερο μέλλον οι Κύπριοι


Διαβάστε επίσης, “Σιαρλή στην “Der Spiegel”: Kαι στη Γερμανία γίνεται ξέπλυμα χρήματος” και “Εφημερίδες: Η οικονομία σε πρώτο πλάνο”.


Aυτό δείχνει και το γεγονός ότι σε χώρες το Κόλπου, όπως το Μπαχρέιν το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα.

Παράλληλα, όπως γράφει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αραβικές χώρες, άρχισαν να αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό για να εργαστεί σε μεγάλα έργα.

Προ μερικών ημερών, μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Κύπρο, η Lois Builders, με ανακοίνωσή της ζητούσε προσωπικό για έργο που ανέλαβε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Συγκεκριμένα, ζητούσε εξειδικευμένο προσωπικό για 14 θέσεις, ενώ την περασμένη εβδομάδα, με άλλη αγγελία ζητούσε την πρόσληψη άλλου προσωπικού.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από πολίτες, είτε είναι άνεργοι είτε όχι, για να εργαστούν στο εξωτερικό, ωστόσο οι απαιτήσεις σε χρήματα είναι μειωμένες, λόγω των σημερινών δεδομένων.

Ήδη, στο Ριάντ, τη Ντόχα και τη Μανάμ δραστηριοποιούνται άλλες εταιρείες μεταξύ των οποίων και η J&P, η οποία για δεκαετίες εκτελεί έργα σε αραβικές χώρες. Ελληνοκύπριοι εργάζονται και σε ελληνικές εταιρείες στις χώρες αυτές, ενώ υπάρχει έντονος συναγωνισμός για ορισμένες θέσεις με μισθό πέραν των 100.000 το χρόνο, μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών.