Στο μνημόνιο με το πιστόλι στον κρόταφο- Πολιτικά λάθη!


Διαβάστε επίσης γιατί η Κύπρος υπάρχει περίπτωση να βγει από την Ευρωζώνη και δείτε video με τον Βάσο Σιαρλή να υποστηρίζει Μνημόνιο και να αφήνει ανοιχτό το θέμα των ιδιοτικοποιήσεων.


Οι χθεσινές (09/01) δηλώσεις της Άγκελας Μερκελ αποκάλυψαν τα όσα λέγαμε για τις πιέσεις που δεχεται η Λευκωσια στις συνεδριάσεις των Eurogroup από τον Σεπτέμβριο του 2012 και μετά.

Την ώρα που εμείς εδω συζητάμε για τη βιωσιμότητα του χρέους, το Βερολίνο ούτε ασχολείται και κατευθείαν μιλά για ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών, ριζικές αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα και αλλαγή στον εταιρικό φόρο.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν συνέδεσε τις ιδιωτικοποιήσεις με την βιωσιμότητα. Αντιθέτως το θεωρεί δεδομένο για να πει ja στο Κυπριακό μνημόνιο.

Παράλληλα οι μεγαλοστομίες ειδικά του Προέδρου Χριστόφια ότι “δεν υπογραφώ μνημόνιο με ιδιωτικοποιήσεις”, αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν να στήσουν την χώρα στον τοίχο. Χάθηκαν πολλα διαπραγματευτικά όπλα και παράλληλα πλέον όλοι γνωρίζουν τα αδύνατα σημεία μας.

Εκτός από τη Γερμανίδα Καγκελάριο και ο Βάσος Σιαρλή ουσιαστικα επιβεβαίωσε ότι στο Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου δεν πρόκειται να υπάρξει κατάληξη στο μνημόνιο. Αφησε ανοιχτό παράθυρο για ένα σύντομα έκτακτο Eurogroup όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των ομάδων εργασίας του πάνω στον τελικό αριθμό αναχρηματοδοτησης των τραπεζών που θα δώσει η Pimco στις 15 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό τα πάντα είναι ρευστά αν και ο Υπ. Οικονομικών είπε ότι έχουμε καλύψει όλες τις ανάγκες μας μέχρι τον Μάρτιο.

Φαίνεται ότι η χώρα θα σύρθει στο μνημόνιο χωρίς καμία αμυντική πολιτική κίνηση καθώς πλανάται το φάσμα της χρεοκοπίας και της στάσης πληρωμών με την ανάληψη της προεδρίας από τον νικητή των εκλογών.