Στο Μετρό χωρίς παντελόνι (pics & vid)


Διαβάστε επίσης και δείτε videos για τα μυστήρια που κρίβει η λίμνη Βοστόκ και για τις γυναίκες στη Συρία που φεύγουν μακριά λόγω βιασμών.


Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι “βάλαμε το καλό μας το εσώρουχο και βγήκαμε στο δρόμο”. Ή για την ακρίβεια, μπήκαμε στο Μετρό.

Εκατοντάδες κάτοικοι μεγάλων αστικών κέντρων σε όλο τον κόσμο, μπήκαν την Κυριακή (13/01) στο μετρό και ταξίδεψαν με τους συρμούς φορώντας μόνο τα εσώρουχα από τη μέση και κάτω.

Με αυτό τον τρόπο οι “επιβάτες χωρίς παντελόνι”, έλαβαν μέρος στην παγκόσμια ημέρα “χωρίς παντελόνια στο Μετρό” (“No pants in the subway day”).

Σύμφωνα με τη φάρσα, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ο επιβάτης εμφανίζεται στο μετρό χωρίς παντελόνι και προσπαθεί να φέρεται όσο πιο φυσιολογικά μπορεί. Αν κάποιος τον ρωτήσει γιατί κυκλοφορεί μόνο με τα εσώρουχά του, εκείνος απαντάει ότι απλά ξέχασε να φορέσει το παντελόνι του. Μετά από οκτώ στάσεις, μπαίνει στο βαγόνι ένας πλανόδιος που αρχίζει και “πουλάει” παντελόνια στους επιβάτες.

Η παράδοση ξεκίνησε το 2002 από μία παρέα νεοϋορκέζων που αποφάσισαν να κάνουν μία φάρσα κατά την οποία έμπαιναν σε τρένα έχοντας “ξεχάσει” να φορέσουν παντελόνι προς μεγάλη έκπληξη των υπολοίπων επιβατών.

Το 2008 ορισμένοι από τους φαρσέρ συνελήφθησαν από την αστυνομία, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει σε κάποιον να φορά μόνο εσώρουχα όταν χρησιμοποιεί το μετρό. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα…

Η “Ημέρα χωρίς παντελόνια στο μετρό” έγινε “trend” σε αρκετές αμερικανικές πόλεις ενώ πέρασε τα σύνορα των ΗΠΑ και έγινε θεσμός και σε πολλές πόλεις του κόσμου, από την Αυστραλία ως τη Λατινική Αμερική και από την Ευρώπη ως την Κίνα (για πρώτη φορά έλαβε χώρα φέτος στο Πεκίνο).

Στην Ελλάδα πάντως, η “παγκόσμια μόδα” δεν έχει εμφανιστεί ακόμα.

 

Για περισσότερες περίεργες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.