Συνάντηση για τα αξιόγραφα αύριο στο ΥΠΟΙΚ


Διαβάστε επίσης γιατί η Κύπρος υπάρχει περίπτωση να βγει από την Ευρωζώνη και γιατί οδηγούμαστε σε Μνημόνιο με το πιστόλι στον κρόταφο.


Όπως δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος της Δήμητρα Καλογήρου στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησής της με δημοσιογράφους, με πρόσφατη επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να μελετήσει και να συμβάλει στην από κοινού διαμόρφωση της μεθοδολογίας που θα μπορούσε να παρέχει ικανοποιητική λύση στο θέμα των τραπεζικών αξιογράφων, σύμφωνα και με τα παραδείγματα της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε στις δύο αυτές χώρες, θα μπορούσε να διοριστεί ανεξάρτητος διαμεσολαβητής για εξέταση της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά, και να ληφθούν δεσμευτικές αποφάσεις αναφορικά με τις περιπτώσεις εκείνες που θα πρέπει να αποζημιωθούν. Με τον τρόπο αυτό, η διαδικασία εξέτασης θα ολοκληρωθεί σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα από το διάστημα που χρειαζόταν για ολοκλήρωση μιας ενδεχόμενης δικαστικής διαδικασίας.

Η κ. Καλογήρου είπε πως η εξεύρεση λύσης πρέπει να γίνει άμεσα καθώς το θέμα επηρεάζει χιλιάδες νοικοκυριά και δημιουργεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ