Συνεχίζεται η “σαπουνόπερα” Κυβέρνησης – Αρχιεπισκόπου


Διαβάστε επίσης: Ορφανίδης: “Ο Χριστόφιας μας οδήγησε στο μνημόνιο” και Παπαδόπουλος: “Σιγή ιχθύος Δημητριάδη για τις βολές Ορφανίδη”


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας ισχυρίστηκε ψες σε τηλεοπτικό κανάλι ότι  προσκλήσεις για τη δοξολογία δεν στέλλονται ποτέ. Τα γεγονότα βέβαια τον διαψεύδουν και αναφέρομαι στην πρόσκληση που μας είχε στείλει πέρυσι μαζί με τα τηλέφωνα επικοινωνίας αναφορικά με τη δοξολογία πράγμα το οποίο δεν έκανε φέτος η Αρχιεπισκοπή».

Ο κ. Στεφάνου παρουσίασε στη συνέχεια στους δημοσιογράφους την πρόσκληση που είχε αποσταλεί από την Αρχιεπισκοπή προς την Κυβέρνηση πέρυσι.

Στη συνέχεια, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ωστόσο ότι «η ουσία, όμως, πρέπει να πως δεν είναι εδώ. Η ουσία είναι αλλού, είναι στη διαφύλαξη του χαρακτήρα του κυπριακού κράτους, όπως αυτός καθορίζεται από το Σύνταγμα και το Σύνταγμα καθορίζει ότι το κυπριακό κράτος είναι κοσμικό και δικοινοτικό.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας αποφάσισε να αλλάξει το χαρακτήρα του κράτους και να το βαφτίσει χριστιανικό καλώντας μας να αναγνωρίσουμε τις λεγόμενες πραγματικότητες, όπως μας καλεί και η Τουρκία να κάνουμε. Με αυτές τις απόψεις ο Αρχιεπίσκοπος ‘χύνει νερό στο μύλο’ της τουρκικής προπαγάνδας ότι, οι Έλληνες τάχα σφετερίζονται την Κυπριακή Δημοκρατία. Και σε αυτό θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί για να μην υποσκάπτουμε την οντότητα και το χαρακτήρα του κυπριακού κράτους που αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο και όπλο στον αγώνα που διεξάγουμε για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική πολιτική και την τουρκική προπαγάνδα, για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική παράνομη κατοχή και για να καταφέρουμε να την τερματίσουμε και να επανενώσουμε τον τόπο και το λαό».