Συνεχίζεται το θρίλερ με την Pimco


 

Διαβάστε επίσης για την παραίτηση Παπαδόπουλου από αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ και για τη δημοσκόπηση του Μαλά που δίνει 43% στον Αναστασιάδη.


Καθοριστική για τη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, θα είναι η τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς ξημερώματα του Σαββάτου λήγει το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε για να παραδώσει η Pimco την τελική της έκθεση.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει την Παρασκευή κατάληξη των διαπραγματεύσεων και συμφωνία σε ένα συγκεκριμένο ποσό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, θα πρέπει πλέον τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής να αποφασίσουν εναλλακτικές λύσεις για τη συνέχεια της όλης διαδικασίας.   

Πάντως, όπως δήλωσε χθες έγκυρη πηγή στο ΚΥΠΕ, η Pimco παρουσιάζει κοντά στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ το ποσό ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, με βάση το ακραίο σενάριο, ενώ γίνονται προσπάθειες από την κυπριακή πλευρά να μειωθεί περαιτέρω το ποσό αυτό.

Η λογιστική και οικονομική αποτίμηση (due diligence) των δανειακών χαρτοφυλακίων των κυπριακών τραπεζών από την Pimco ξεκίνησε αρχές Οκτωβρίου.  

Τα αποτελέσματα της Pimco θα είναι, σύμφωνα με το μνημόνιο, η βάση για την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) που θα πραγματοποιηθούν για κάθε τράπεζα ξεχωριστά, χρησιμοποιώντας ένα βασικό και ένα δυσμενές σενάριο. Τα αποτελέσματα των stress test θα υποδείξουν τις συνολικές κεφαλαιουχικές ανάγκες του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και κάθε χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.  

Πηγή: ΚΥΠΕ