Συνεχίζονται οι επαφές των Βουλευτών στις Βρυξέλλες

Θέμα της συνάντησης είναι το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και τη διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 


Διαβάστε επίσης για τη Γερμανία που “λυγίζει” στη βοήθεια της Κύπρου και για τις επαφές του Χριστόφια στο Βελιγράδι.


Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, στη συνάντηση, συμμετέχει διευρυμένη αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της, Χρήστο Στυλιανίδη, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, Νικόλα Παπαδόπουλο και τα Μέλη της Επιτροπής, Σταύρο Ευαγόρου, Πάμπο Παπαγεωργίου, Νίκο Νικολαϊδη και Γιώργο Περδίκη.

Πέραν των εργασιών της Διάσκεψης και στα πλαίσια σχετικής απόφασης της Βουλής, οι Κύπριοι Βουλευτές είχαν χθες το απόγευμα επαφές με συναδέλφους τους από τα εθνικά κοινοβούλια της Εσθονίας και της Γερμανίας, με σκοπό  την ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, καθώς και για να ανατρέψουν την αρνητική εικόνα, που επιχειρείται να δημιουργηθεί για την Κύπρο σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητα της καταπολέμησης φαινομένων ξεπλύματος χρήματος.

Οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Χρήστος Στυλιανίδης είχαν επίσης συνάντηση με τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το οργανωμένο έγκλημα, τη διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκλήματα, Rui Tavares και Mario Borghizio, τους οποίους ενημέρωσαν για το θεσμικό και νομικό πλαίσιο, που διέπει την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος στην Κύπρο. 

Οι δύο Ευρωβουλευτές, προστίθεται στην ανακοίνωση, αναφέρθηκαν στις εκθέσεις, που ετοιμάζει η συγκεκριμένη Επιτροπή για τις σχέσεις μεταξύ ξεπλύματος χρήματος, φοροδιαφυγής και τραπεζικού συστήματος. Όπως ανέφεραν, χρειάζεται να υπάρξουν αυστηρότεροι κανόνες σε όλα τα κράτη μέλη, αλλά και περισσότερη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να καταπολεμηθούν αποτελεσματικά τα εν λόγω φαινόμενα.

Εξάλλου, οι Σταύρος Ευαγόρου και Πάμπος Παπαγεωργίου συμμετείχαν σε συνάντηση Ευρωβουλευτών της Πολιτικής Ομάδας της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν για την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, η οικονομία της οποίας πάσχει, όπως είπαν, κυρίως λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στις τράπεζες. Οι κ.κ. Ευαγόρου και Παπαγεωργίου ανέφεραν επίσης ότι η Κύπρος είναι διατεθειμένη να δεχθεί έλεγχο από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές, ώστε να καταρριφθούν οποιοιδήποτε ισχυρισμοί εις βάρος της.

Ο κ. Περδίκης συνάντησε, τέλος, την Πρόεδρο της Πολιτικής Ομάδας των Πρασίνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Rebecca Harms, καθώς και άλλους αξιωματούχους της Πολιτικής Ομάδας, με τους οποίους συζήτησε το ίδιο θέμα, ενημερώνοντάς τους για τα δεδομένα στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ