ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ: “Ναι, στην πρόταση των Κυπριακών Αερογραμμών”

Αυτές αναφέρονται σε μειώσεις στις απολαβές και στο ωράριο εργασίας του προσωπικού.


Διαβάστε επίσης για τις επαύλεις των υποψηφίων και για τις προαγωγές εκατομμυρίων στην ΑΗΚ παραμονές εκλογών.


Η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης διευρυμένης συνεδρίας της Γενικής Γραμματείας της ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ, το πρωί, στην οποία ήταν παρόντες ο ΓΓ της ΣΕΚ Νίκος Μωυσέως και ο ΓΓ της ΟΗΟ ΣΕΚ Ανδρέας Ηλία.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ο ΓΓ της ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ Ανδρέας Πιερίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η απόφαση λήφθηκε με γνώμονα τη διατήρηση του οργανισμού.

Πρόσθεσε ότι κατά τη συνεδρία εξετάστηκαν τα δεδομένα στην εταιρεία και συζητήθηκε η τελευταία πρόταση του ΔΣ της εταιρείας, η οποία ζητούσε από τις συντεχνίες να τοποθετηθούν επ’ αυτής, ενώ λήφθηκαν υπόψη και οι τελευταίες διευκρινήσεις που δόθηκαν στις 9.00 σήμερα (28/01) το πρωί.

Ο κ. Πιερίδης ανέφερε εξάλλου ότι η Γενική Γραμματεία ζητά επίσης την άμεση έναρξη διαβουλεύσεων με την εξ υπουργών επιτροπή για τις Κυπριακές Αερογραμμές, ώστε να κατοχυρωθεί η χρηματοδότηση της εταιρείας μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, όπως προνοεί το σχέδιο.

Στην επιτροπή συμμετέχουν ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και οι Υπουργοί Συγκοινωνιών, Εργασίας, Οικονομικών, Εμπορίου.

Ταυτόχρονα, είπε, απομένει να συμφωνηθεί το ύψος των αποζημιώσεων για τους 272 εργαζομένων, που αποχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο.

«Από μόνη της η απόφαση των τεσσάρων συντεχνιών δεν σώζει τον οργανισμό» είπε ο κ. Πιερίδης και πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένη συμφωνία πάνω στα δύο «αγκάθια» του σχεδίου, τη χρηματοδότηση και το ύψος των αποζημιώσεων.

Η πρόταση των Κυπριακών Αερογραμμών προς τις συντεχνίες, ημερομηνίας 22 Ιανουαρίου, προνοεί μεταξύ άλλων κλιμακωτές αποκοπές στις απολαβές του προσωπικού από 7% έως 20,5%, αύξηση του ωραρίου εργασίας σε 40 ώρες εβδομαδιαίως και κατάργηση ή μείωση επιδομάτων.

 

Η ΠΑΣΥΠΙ απορρίπτει την πρόταση του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών 

Η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) δημοσιοποίησε σήμερα επιστολή της προς το ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών με την οποία απορρίπτει ως αναποτελεσματική, αδιέξοδη, μονοδιάστατη και αντίθετη με τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της εταιρείας και των εργαζομένων της, την πρόταση που κατέθεσε το ΔΣ της εταιρείας στις 22 Ιανουαρίου.

Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών η ΠΑΣΥΠΙ αναφέρει πως η πρόταση του ΔΣ ανατρέπει πλήρως το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης της Εταιρείας, όπως αυτό εκπονήθηκε από τον οίκο Air France Consulting, ο οποίος και είχε επιλεγεί για να εκπονήσει το εν λόγω Σχέδιο έναντι υψηλού κόστους.

Πηγή: ΚΥΠΕ