Σύσκεψη Συντονιστικής Επιτροπής για μεθοδολογία Pimco


Διαβάστε επίσης, “Debate χωρίς νικητή αλλά με ηττημένο τον πολίτη” και “Να μην περάσει το νομοσχέδιο για τα αξιόγραφα ζητούν οι κάτοχοι”.


Η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη αρχικά για τις 4.30 χθες το απόγευμα, αλλά μεταφέρθηκε για σήμερα λόγω του ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή δεν μπόρεσαν να έλθουν έγκαιρα στην Κύπρο ως αποτέλεσμα των άσχημων καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Βιέννης από όπου θα αναχωρούσαν.

Στη Συντονιστική Επιτροπή, που διορίστηκε τον Ιούλιο του 2012, συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, του Υπουργείου Οικονομικών, της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και της Υπηρεσίας της Εποπτείας και Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών.

Παράλληλα, η ανακοίνωση του αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου της Pimco μετατέθηκε για τις 18 του μήνα από τις 15 που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η τριήμερη αναβολή ζητήθηκε από την ΕΚΤ, προκειμένου να ολοκληρώσει κάποιες δικές της διεργασίες που σχετίζονται με το διαγνωστικό έλεγχο, ενώ το συμβόλαιο της Pimco προνοούσε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 15. 

Πηγή ΚΥΠΕ