Συζήτηση εφ όλης της ύλης για ΑΚΕΛ- ΚΟΤ

Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον ΓΓ του κόμματος Αντρο Κυπριανού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τη Διεύθυνση του οργανισμού.


Διαβάστε επίσης γιατί σύμφωνα με τους FT καθυστερεί το Κυπριακό πρόγραμμα και πως πάει στο Eurogroup ο Σιαρλή.


Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΚΟΤ ανέφερε ότι στη συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστούν τα στοιχεία για το 2012, χαρακτηρίζοντας την χρονιά πετυχημένη.

«Εξηγήσαμε ότι ήταν μια επιτυχημένη χρονιά, με αύξηση στις αφίξεις πέραν του 3% και αύξηση στα έσοδα από το τουρισμό 11% και με καλές προοπτικές και για το 2013», ανέφερε.

Ο κ. Ορουντιώτης είπε ότι στη συνάντηση έγινε, επίσης, αναφορά σε όλα τα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός, καθώς και στις προκλήσεις που παρουσιάζονται ενώπιον του για τα επόμενα 1- 2 χρόνια, προσθέτοντας ότι «είχαμε την πλήρη συμπαράσταση από τον κ. Κυπριανού και το ΑΚΕΛ και τους ευχαριστούμε και δημόσια».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι η επίσκεψη σήμερα στον ΚΟΤ δεν είναι η πρώτη, αφού προηγήθηκε πριν από μερικούς μήνες άλλη συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκε ο ρόλος που διαδραματίζει ο ΚΟΤ μέσα στα σημερινά δεδομένα της κυπριακής οικονομίας.

Ο κ. Κυπριανού συνεχάρη τον οργανισμό γιατί, όπως είπε, τα τελευταία χρόνια μέσα σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, έχει καταφέρει να αυξήσει τη δραστηριότητά του και έχει συμβάλει στο να αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται την Κύπρο, αλλά και στην ποιότητα των τουριστών με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους.

«Αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό αν λάβουμε υπόψη το ποιες δύσκολες συνθήκες διέρχεται σήμερα η Κύπρος, έχω ενημερωθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο για τον προγραμματισμό του οργανισμού στη βάση του πενταετούς στρατηγικού σχεδίου το οποίο έχει εκπονηθεί και θέλω να τους συγχαρώ για το γεγονός ότι έχουν επεξεργαστεί ένα 5ετές σχέδιο», ανέφερε.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι το κόμμα του συμφωνεί με τους βασικούς στόχους που έχουν καθοριστεί και διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει όλες τις προσπάθειες που στοχεύουν στο να βελτιωθεί το τουριστικό προϊόν, «έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες, να αυξήσουμε τα έσοδα του κράτους,  για να συμβάλει ο τουρισμός στο ξεπέρασμα των οικονομικών δυσκολιών».

Πηγή: ΚΥΠΕ