Ταλάτ: Ο Αναστασιάδης αποτελεί την καλύτερη περίπτωση


Διαβάστε επίσης, Έρογλου: “Απρίλιο– Μάιο η επανέναρξη των συνομιλιών” και Εφημερίδες: “Χάνεται το Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου”.


Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν, ο Ταλάτ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ πρόκειται να επαναρχίσει διάλογο με τις δύο πλευρές, λέγοντας ότι το σημαντικό για την επίλυση του προβλήματος είναι από τη μια η τ/κ πλευρά, η οποία έχει ανάγκη τη λύση να αποκτήσει και πάλι ηγετικό χαρακτήρα, και από την άλλη να ασκηθούν πιέσεις προς την ε/κ πλευρά.

Αναφερόμενος σε δήλωση του Προέδρου Χριστόφια ότι είναι στεναχωρημένος που δεν επιτεύχθηκε λύση στο Κυπριακό, ο Ταλάτ, είπε: «Κάνει κάτι ο Χριστόφιας και μετά όλοι μας βρίσκουμε το μπελά μας. Εάν στεκόταν δυνατός και έδειχνε επιμονή έναντι στους κύκλους οι οποίοι εναντιώνονται στη λύση, η κατάσταση σήμερα θα ήταν διαφορετική».

Σε περίπτωση που τις Προεδρικές Εκλογές του 2013 τις κερδίσει ο Νίκος Αναστασιάδης, συνέχισε, αυτό θα αποτελεί την καλύτερη περίπτωση υπό τις σημερινές προϋποθέσεις, αφού, όπως είπε, την περίοδο του σχεδίου Ανάν, ο κ. Αναστασιάδης έκανε ότι χρειαζόταν για την επίλυση του Κυπριακού, προβάλλοντας παράλληλα και την άποψη ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην πολιτική συμμαχία του Αναστασιάδη (με το ΔΗΚΟ). «Να μην ξεχνούμε όμως ότι υπάρχει και ο Λιλλήκας ο οποίος αποτελεί την χειρότερη περίπτωση».

Για τα εσωτερικά θέματα στα κατεχόμενα, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να απαλλαγούν από τις νοοτροπίες που κουβαλά το «κυβερνών» κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Για το «δημαρχείο» Λευκωσίας, ο κ. Ταλάτ είπε ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι το ποσό των 6 εκ. ΤΛ (2,6 εκ ευρώ περίπου) που θα δοθεί ως χρηματοδότηση από την «κυβέρνηση», θα επιλύσει όλα τα προβλήματα στο «δήμο», αφού υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία διαχρονικά εκκρεμούν.

Όσον αφορά τις «υπηκοότητες» του ψευδοκράτους που παραχωρούνται, ο πρώην ηγέτης των Τ/κ ανέφερε ότι γίνεται εκμετάλλευση του σχετικού «νόμου», με αποτέλεσμα αντί να παραχωρούνται «υπηκοότητες» σε άτομα τα οποία προσέφεραν σημαντική βοήθεια στο ψευδοκράτος, παραχωρούνται σε άτομα τα οποία δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Πηγή ΚΥΠΕ