Τελός στην παράνομη στάθμευση πέριξ του ΓΣΠ

 


 

Διαβάστε επίσης, Εισαγγελέας: “Πίστωση χρόνου για την κατάσχεση οχημάτων στην Πάφο” και Δίκη Μαρί: “Καμία ενημέρωση”.


Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι τροχονόμοι του Δήμου Στροβόλου, σε συνεργασία με την Τροχαία Λευκωσίας θα καταγγέλλουν με εξώδικα πρόστιμα όσους οδηγούς επιλέξουν να σταθμεύσουν παράνομα για να παρακολουθήσουν αγώνα στο Στάδιο ΓΣΠ».

Στόχος του Δήμου Στροβόλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «δεν είναι η καταγγελία και η επιβάρυνση των οδηγών με αχρείαστες δαπάνες, ειδικά στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που περνούμε, αλλά η επίλυση του προβλήματος και η ομαλοποίηση μιας ανεπίτρεπτης κατάστασης».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το χρόνιο πρόβλημα με τις παράνομες σταθμεύσεις τόσο στο δρόμο, όσο και στα πεζοδρόμια έχει ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της ομαλής κυκλοφορίας των οδηγών, αλλά και την έκθεση των πεζών σε κίνδυνο».

Το φαινόμενο το οποίο παρατηρείται εδώ και πολλά χρόνια, επισημαίνεται, «επιδεινώνεται κυρίως τα Σαββατοκύριακα όπου πραγματοποιούνται αγώνες ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα την περιορισμένη χρήση των υφιστάμενων χώρων στάθμευσης του σταδίου ΓΣΠ».

Επιπλέον αρκετοί φίλαθλοι-οδηγοί οι οποίοι μετά τον αγώνα θέλουν να αποφεύγουν την αυξημένη τροχαία κίνηση, επιλέγουν να σταθμεύουν τα οχήματά τους ακόμα και περιμετρικά των κυκλικών κόμβων.

Η περίοδος χάριτος και η εκστρατεία ενημέρωσης, που είχε διάρκεια τέσσερεις εβδομάδες, έληξε το περασμένο Σαββατοκύριακο με την τοποθέτηση προειδοποιητικών κλήσεων στους ανεμοθώρακες των οχημάτων που ήταν σταθμευμένα παράνομα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή ΚΥΠΕ