Τέσσερις υπόπτοι με τζόκεϊ για την επίθεση στο Mall Αμαρουσίου


Διαβάστε επίσης και δείτε video για τη βόμβα στο Mall στο Μαρούσι και για τα τηλεφωνήματα ότι υπάρχει βόμβα στα δικαστήρια των Ευελπίδων.


Τουλάχιστον τέσσερις δράστες βλέπουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στα δεκάδες  βίντεο της βομβιστικής επίθεσης, το πρωί της Κυριακής (20/01), στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το “Βήμα”, για λόγους «κάλυψης» συμμετείχαν έξι ή επτά άτομα τα οποία πιθανότατα ήταν όλα οπλισμένα.

Οπως προκύπτει από την αρχική εξέταση του οπτικού υλικού οι δράστες φορούσαν καπέλα τζόκεϊ και σκούφους.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν, ότι στη συγκεκριμένη επίθεση συμμετείχαν νέα ή ασύλληπτα μέλη που σχετίζονται με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που μπορεί ωστόσο να εμφανισθούν με νέο όνομα.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μιλούν «για μια νέα προσπάθεια των ιδρυτών της ”Συνωμοσίας” για τη δημιουργία μίας ακόμη γενιάς ένοπλης δράσης, μιας νέας ομάδας ”μωρών της τρομοκρατίας”». Υποδεικνύουν πάλι τον ίδιο τρόπο κατασκευής βομβών σε χύτρες ταχύτητος και τον ίδιο τρόπο δράσης, αλληλοκάλυψης κλπ.

Η χύτρα ταχύτητος είχε χρησιμοποιηθεί από την οργάνωση «Λαϊκή Επαναστατική Δράση», που μετεξελίχθηκε σε «Ενέδρα», τα μέλη της οποίας είναι ασύλληπτα και όπως φαίνεται ίσως μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους.

Τα στοιχεία που δείχνουν “Πυρήνες της Φωτιάς”

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ βλέπουν πέντε ενδεικτικά  στοιχεία  που δείχνουν «Συνωμοσία» ή μια διάδοχη οργάνωση, με τους ίδιους καθοδηγητές πίσω από τη βόμβα στο Mall:

  • τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα που έγιναν στα ίδια ΜΜΕ
  • Ότι η βόμβα ήταν σε χύτρα ταχύτητος που χρησιμοποιείτο από μέλη της «Συνωμοσίας», την περίοδο 2008-2010. Οταν η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε, το φθινόπωρο του 2009, την πρώτη γιάφκα της «Συνωμοσίας»  στο Χαλάνδρι  είχε εντοπίσει αποδείξεις αγορών των χυτρών από πολυκατάστημα της Αθήνας και η περαιτέρω έρευνα οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης στον αγοραστή τους
  • Ότι η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού με οκτώ εννιάβολτες μπαταρίες, δυο μπουτόν κ.λ.π παραπέμπουν στους μηχανισμούς που χρησιμοποιούσαν οι «Πυρήνες»
  • Από τη συγκριτική ανάλυση των βίντεο στο  Mall και στις παλιότερες ενέργειες της οργάνωσης αυτής
  • Σε πολλές προκηρύξεις της «Συνωμοσίας» υπήρχαν συνεχείς αναφορές στον καταναλωτισμό των Ελλήνων αλλά και στην  «ασυδοσία των πολυεθνικών επιχειρήσεων».

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.