24Η: Θαυματουργό εμβόλιο για καρκίνο και στην Κύπρο!(vids)

 


Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτικό 24Η: “Ασθενείς μολύνθηκαν με AIDS μέσω βιασμού” (vid) και… 24h – Απίστευτο αλλά κυπριακό: No1 στις πλαστικές οι εκπαιδευτικοί! (vid)


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΕΥΤΥΧΙΟΥ

Η πρόληψη μέσω του εμβολίου κατά του καρκίνου του τραχήλου μπορεί να σώσει πολλές ζωές και πολλές γυναίκες που πιθανόν να νοσήσουν στην διάρκεια της ζωής τους.

Με αφορμή την ευρωπαϊκή εβδομάδα κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) οργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις με στόχο την διαφώτιση και την συλλογή χρημάτων για σκοπούς βελτίωσης, πρόληψης και θεραπείας των ατόμων που υποφέρουν με καρκίνο.


Καρκίνος του τραχήλου από 24hcomcy

Μιλώντας στο 24h.com.cy η υπεύθυνη διαφώτισης, Δώρα Κωσταντίνου ανέφερε ότι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι η δεύτερη συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες παγκοσμίως, μετά τον καρκίνο του μαστού!

Αριθμοί στην Κύπρο

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προκαλεί 60.000 νέα περιστατικά και 30.000 θανάτους κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Στην Κύπρο ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας ευθύνεται για το 3% των θανάτων στις γυναίκες.

Αριθμητικά από τα 27 νέα περιστατικά το χρόνο, οκτώ γυναίκες χάνουν τη ζωή τους.

Όπως είπε η κ. Κωνσταντίνου, ο ΠΑΣΥΚΑΦ με αφετηρία την Ευρωπαική Εβδομάδα Πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, θα συνεχίσει την ενημέρωση μέσω διαφόρων φορέων, καθώς και την δωρεάν προσφορά τεστ «Παπανικολάου» και εμβολίων παγκυπρίως. Τόνισε ότι τα εμβόλια αυτά μπορούν να γίνονται επίσης και σε νεαρούς άντρες.

Η επιλογή των δωρεάν εξετάσεων και εμβολίων θα γίνεται κατόπιν αίτησης και με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Στις δράσεις για ενίσχυση του προγράμματος περιλαμβάνεται επίσης και η πώληση του “Μαργαριταριού της σοφίας”, από τον ΠΑΣΥΚΑΦ σε όλες τις επαρχίες. 

Πώς μεταδίδεται ο ιός

Οποιοσδήποτε μπορεί να προσβληθεί από τον ιό, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, ως φορείς και πιθανοί ασθενείς. Ο ιός μεταδίδεται συνήθως με τη σεξουαλική επαφή (κολπική, πρωκτική ή στοματική) από ένα άτομο σε άλλο.

Υπολογίζεται ότι 8 στις 10 γυναίκες θα προσβληθούν από κάποιο τύπο του ιού που φέρει την ονομασία HPV και δεν υπάρχουν ενδείξεις σε ποιές από αυτές θα αναπτυχθεί καρκίνος του τραχήλου της μήτρας.


ΠΑΣΥΚΑΦ από 24hcomcy

Η ιδανική ηλικία εμβολιασμού είναι 11-12 χρόνων για τα κορίτσια, αλλά μέχρι και 45 χρόνων μετά από την συμβουλή του προσωπικού γιατρού είναι εφικτό.

Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε νεαρά αγόρια μέχρι και ηλικίας 25 χρόνων, γιατί ο εμβολιασμός μπορεί να τους προστατεύσει από τον καρκίνο του πέους, του πρωκτού και από τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων, προστατεύοντας και τους μελλοντικούς συντρόφους τους.