Οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν παράνομο το Τουρκοκυπριακό διαβατήριο!


Διαβάστε επίσης πώς το διαδίκτυο επανακαθορίζει την ανθρώπινη προσωπικότητα: Διαβάστε ακόμη για την επίσκεψη του πρίγκιπα Χάρι στην Κύπρο.  


«Κερασάκι στην τούρτα» των απίστευτων προβλημάτων, του χάους και της ανασφάλειας που επικρατεί στα κατεχόμενα ήταν τα δημοσιεύματα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων για το νέο διαβατήριο που θέλησαν να πλασάρουν πρώτοι οι τουρκοκύπριοι, αλλά… μάταια. Η καινοτομία όχι μόνο έπεσε στο κενό, αλλά προκάλεσε την αντίδραση των τουρκικών αρχών που έκριναν παράνομο το νέο διαβατήριο, απαγόρευσαν σε οποιονδήποτε τουρκοκύπριο έχει αυτού του είδους το έγγραφο να εισέλθει στην Τουρκία και έστειλαν τα κατεχόμενα να βγάλουν άλλο, καλύτερο και φυσικά… νόμιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός του μικροτσίπ που φέρει το διαβατήριο δεν είναι ο σωστός, ούτως ώστε να γίνεται σωστή ταυτοποίηση των στοιχείων του ιδιοκτήτη, συνεπώς αυτομάτως τα στοιχεία είτε ακυρώνονται, είτε δεν διασταυρώνονται καν.   

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της Kibris gazetesi, η οποία αναφέρεται στην περίπτωση ενός ζευγαριού από τα κατεχόμενα, αλλά και του μόλις επτά μηνών βρέφους τους, οι οποίοι ταξίδεψαν από την κατεχόμενη Κύπρο στην Τουρκία και όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο Esenboğa στην Αγκυρα, αναγκάστηκαν να παραμείνουν τρεις ώρες, για να τους ανακοινωθεί τελικά ότι δεν τους επιτρέπουν να μπουν στην χώρα, αφού το έγγραφο που φέρουν μαζί τους δεν έχει απολύτως καμία νόμιμη βάση. 

«Το νέο διαβατήριο με μικροτσίπ που εξέδωσε το ψευδοκράτος δεν έγινε δεκτό από το σύστημα αεροδρομίων της Τουρκίας, με συνέπεια την ταλαιπωρία όσων ταξίδευαν με τα συγκεκριμένα διαβατήρια», αναφέρει η Halkin Sesi, ενώ και Yeni Duzen τονίζει ότι το «διαβατήριο» του ψευδοκράτους δεν αναγνωρίζεται από την Τουρκία. 

Σημειώνεται ότι η απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία ισχύει μόνον για όσους τουρκοκύπριους έχουν στην κατοχή τους μόνον το συγκεκριμένο διαβατήριο με το μικροτσίπ.