Θέλουν να μοιράσουμε φυσικό αέριο, ας πάρουν μόνο… αέριο


Διαβάστε επίσης, “ΥΠΕΞ ΗΠΑ: Ίσος διαμοιρασμός αερίου με κατεχόμενα(!)” και “Βόμβα Μέρκελ: Μακριά η Κύπρος – Μόνο ιδιωτικοποιήσεις!”.


Γράφει ο Αντιεξουσιαστής

Μέσα σε όλη αυτή τη βαβούρα και την κινδυνολογία για την οικονομική κατάσταση της Κύπρου, είχαμε μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση από το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ, έκανε λόγο περί ίσου διαμοιρασμού του φυσικού αερίου με τα κατεχόμενα (!!!).

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το πετρέλαιο του νησιού και το φυσικό αέριο, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να μοιράζονται εξίσου μεταξύ των κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής λύσης» είπε.

Δεν μας παρατάς κ. Νούλαντ κι εσύ και η Αμερική σου;

Το θέμα είναι καθαρό εδώ. Ο φυσικός πλούτος στη Μεσόγειο είναι τόσος που θα δώσει ισχύ σε ένα μικρό νησί. Οι «μεγάλοι» αυτού του πλανήτη, λοιπόν, δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς και να αφήσουν τα βλαχαδερά να αποκτήσουν δύναμη. Θέλουν οι ίδιοι να επωφεληθούν…

Βλέπετε, τα βλαχαδερά, δεν είναι και τόσο έξυπνα ώστε να διαχειριστούν αυτό τον πλούτο.

Φιλαράκια, πάντα ο μεγάλος πάει να φάει τον μικρό. Αυτό λέει η ιστορία. Πάντα οι πιο ισχυρές χώρες προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τους μικρούς.  Όλοι οι μεγάλοι κυριαρχούσαν έναντι των πιο αδύναμων. Είναι στο DNA των Δυτικών.

Οι Έλληνες κήρυξαν τον πόλεμο στους Τρώες όχι για την ωραία Ελένη, αλλά για τα στενά του Ελλήσποντου…

Υπάρχουν, λοιπόν, πολλά σημάδια που δείχνουν ότι οι φίλοι μας οι Δυτικοί θέλουν να μας κατακτήσουν με… εξευγενισμένους τρόπους.

Θυμηθείτε τους Τροϊκανούς που έριξαν αμέσως -κι απροκάλυπτα- στο τραπέζι το θέμα με το φυσικό αέριο…

Αναλογιστείτε επίσης τις πρόσφατες δηλώσεις της αντιπαθούς Μέρκελ περί ιδιωτικοποιήσεων… Να ιδιωτικοποιήσουμε την ΑΤΗΚ, κ. Μέρκελ, για να αγοράσει μετοχές της ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Deutsche Telecom (όπως έκανε με τον ΟΤΕ) και να μας ελέγχει πλήρως η Γερμανία;

Πέραν απ΄ αυτά, το διαδίκτυο είναι γεμάτο από δημοσιεύματα γερμανόφωνων και αγγλόφωνων ιστοσελίδων που λένε ότι η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος . Θυμηθείτε το δημοσίευμά μας για την ιστοσελίδα zerohedge.com που σημειώνει ότι «Το ρωσικό μαύρο χρήμα, θέτει την Κύπρο εκτός ευρωζώνης», εξηγώντας πως «Η υπηρεσία πληροφοριών Bundesnachrichtendienst (BND), τον περασμένο Νοέμβριο απεκάλυψε πως μια ενδεχόμενη δανειοδότηση της Κύπρου θα ωφελούσε τους πλούσιους Ρώσους και τα 26 δισεκατομμύρια σε ‘μαύρο χρήμα’ που έχουν καταθέσει στις υπό χρεωκοπία τράπεζες».

Όλοι καταλαβαίνουμε τι παίζεται. Δεν θέλει και πολλή σκέψη το πράμα. Το θέμα είναι άλλο: Έχουμε τους κατάλληλους ηγέτες που θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε τους φαγάνες;