Θέμα 24Η: Εν μέσω κρίσης εργατική αναταραχή ενόψει

Να προχωρήσουν στο πάγωμα αυξήσεων και προσαυξήσεων περιλαμβανομένης και της ΑΤΑ για το 2013 καλεί τις επιχειρήσεις η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ). 

Σε εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα προς τα μέλη της με θέμα τη διαχείριση του εργατικού κόστους, η ΟΕΒ αναφέρει ότι η απόφαση λήφθηκε από τα συλλογικά όργανα της Ομοσπονδίας τα οποία μελέτησαν σε βάθος την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και έλαβαν υπόψη τις διαγραφόμενες προοπτικές της καθώς και τους σοβαρούς κινδύνους που απειλούν το παρόν και το μέλλον των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. 

«Με γνώμονα το κοινό καλό», σημειώνεται στην εγκύκλιο, «αποφασίστηκε ότι το μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων σε όλους τους τομείς, είτε έχουν σε ισχύ συλλογική σύμβαση εργασίας είτε όχι κατά το 2013 δεν πρέπει να αυξηθεί με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιαδήποτε αιτία περιλαμβανομένης και της ΑΤΑ, τυχόν προσαυξήσεων ή αυξήσεων μισθών και ωφελημάτων σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα Δεκεμβρίου του 2012». 

Περαιτέρω, αναφέρει η εγκύκλιος της ΟΕΒ, επιχειρήσεις ή εργοδοτικοί σύνδεσμοι που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα μπορούν να καλέσουν τις αντίστοιχες συντεχνίες ή και το προσωπικό τους για να αποφασίσουν συγκεκριμένα μέτρα με στόχο την προστασία της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας. 

«Πιστεύουμε ότι υπό τις περιστάσεις», τονίζει η ΟΕΒ, η απόφαση «υπηρετεί κατά τρόπο ισορροπημένο και δίκαιο το στόχο της ηπιότερης και αποτελεσματικότερης δυνατής προσαρμογής στα εξαιρετικά δύσκολα δεδομένα, μέσα στα οποία οι επιχειρήσεις της Κύπρου καλούνται να λειτουργήσουν». 

Ακόμα, προστίθεται, η απόφαση είναι πλήρως εναρμονισμένη με τα μέτρα τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχει ήδη συμφωνήσει με τους εργαζομένους ή και τους εκπροσώπους τους προκειμένου να αντεπεξέλθουν της πρωτόγνωρης κρίσης».

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, κ. Μιχάλης Πήλικος, μιλώντας στο 24Η, ανέφερε πως έγιναν προσπάθειες εξεύρεσης λύσης με τις συντεχνίες, οι οποίες δεν τελεσφόρησαν και γι’ αυτό το λόγο προχώρησαν σήμερα στην γνωστοποίηση της εγκυκλίου. Οι επιχειρήσεις, πρόσθεσε, έχουν άμεση ανάγκη οδήγησης και συμβουλής.

«Πιστεύουμε ότι οι μισθοί δεν μπορούν να αυξηθούν και δεν μπορούν να αλλάξουν. Πρέπει να παραμείνουν ως είχαν τον Δεκέμβρη του 2012».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις των συντεχνιών, ο κ. Πήλικος, δήλωσε ότι η οικονομία και οι επιχειρήσεις είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση που δεν τους απασχολεί τίποτε άλλο πέρα από την επιβίωση των επιχειρήσεων. Στόχος είναι, είπε, να μείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις. 

 

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ

Στην αντεπίθεση περνούν οι συντεχνίες με αφορμή την εγκύκλιο της ΟΕΒ προς τις επιχειρήσεις τις οποίες καλεί να προχωρήσουν σε πάγωμα των αυξήσεων και προσαυξήσεων περιλαμβανομένης και της ΑΤΑ για το 2013. 

ΣΕΚ και ΠΕΟ κάνουν λόγο για καταστρατήγηση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων επικρίνοντας τους εργοδότες ότι προχωρούν σε μονομερείς ενέργειες και υποσκάπτουν το θεσμό των εργασιακών σχέσεων. 

Ο ΓΓ της ΣΕΚ Νίκος Μωυσέως σε δηλώσεις στο 24Η ότι η ΟΕΒ με την μονομερή απόφαση της δημιουργεί προϋποθέσεις εργατικής αναταραχής, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τον κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και δυναμιτίζει παράλληλα τις ήδη τεταμένες εργασιακές σχέσεις μετά και την απεργία των οικοδόμων .

“Η ΟΕΒ”, πρόσθεσε, ήταν υποχρεωμένη να αναπτύξει διάλογο με τις συντεχνίες, συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν πολλές συλλογικές συμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και οι οποίες προνοούν προσαυξήσεις και αυξήσεις και οι εργοδότες οφείλουν να τις σεβαστούν». Όσων αφορά για τις επόμενες κινήσεις της ΣΕΚ, ο κ. Μωυσέως δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί εργατική αναταραχή.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Πάμπη Κυρίτση Γ.Γ της ΠΕΟ, ανέφερε πως προς το παρόν δεν θα προβεί σε δηλώσεις, αφού αναμένεται συνεδρία της ΠΕΟ, κατά την οποία θα ληφθούν αποφάσεις και θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση.

Ο αναπληρωτής ΓΓ της ΠΕΟ Σωτήρης Φελλάς δήλωσε ότι «τέτοιες ενέργειες αντιστρατεύονται τους θεσμούς και ειδικότερα τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων με βάση τον οποίο η κάθε πλευρά υποβάλει τις προτάσεις της όταν ανανεώνονται συλλογικές συμβάσεις». 

«Συνεπώς τέτοιες ενέργειες δημιουργούν ένα προηγούμενο και εάν αφεθεί το θέμα αυτό σημαίνει ότι τορπιλίζεται η διαδικασία επίλυσης των εργατικών διαφορών θέτοντας σε κίνδυνο την εργατική ειρήνη είτε άμεσα, είτε μακροπρόθεσμα».